Reactieregels en privacyverklaring

Met de reageer-optie heb ik een haat-liefde verhouding. Bij reacties op sociale media zie ik dat mensen hun eigen beeld op een tekst projecteren. Ook als de blogger inhoudelijk iets anders bedoelt. Daarnaast is op Raam Open niet alles wat het lijkt. Ik laat soms bewust ruimte open voor fantasie. Vaak zit de kern dan verscholen in het geheel. Zo wil ik iets meegeven om te overdenken.

Als je af en toe weldoordacht en genuanceerd reageert, waardeer ik dat. Net als een vriendelijk woordje of een ‘like’.

Wil je uitsluitend over jezelf vertellen of onder elk log je mening ventileren? Wees dan zo vriendelijk om daarvoor je eigen blog te gebruiken. Raam Open is tenslotte mijn speeltuin.

Privacyverklaring van Raamopen.blog

Raam Open is een niet-commercieel persoonlijk blog van Karin. Zij hecht sterk aan zowel haar eigen privacy als aan die van bezoekers en volgers.

Raam Open wordt gehost door, en beheerd met software van WordPress. Deze host verzamelt uitsluitend de strikt noodzakelijk te verstrekken persoonsgegevens. Dit blog heeft een beveiligde verbinding (https) en Akismet anti-spamsoftware om gegevens te beschermen. Karin heeft als enige de inlogcode voor Raam Open.

Jetpack is onderdeel van de software en registreert voor dit blog statistieken van aantallen bezoekers, clicks en URL’s van referrers. Alle zoekmachines, waaronder Google en Bing, kunnen de website indiceren. Zie verder het privacybeleid van Automattic waaronder WordPress, Jetpack, Gravatar en Akismet vallen.

Reageren
Wanneer je onder een log op Raam Open een reactie plaatst, registreert WordPress de door jou ingevulde gegevens. Dit betreft: naam, e-mailadres en URL, plus het IP-adres van de computer die je gebruikt.
Wanneer iemand via Raam Open op hetzelfde log reageert, gebruikt WordPress jouw contactgegevens om je daarvan op de hoogte te brengen. Dit gebeurt alleen indien je hebt aangevinkt dat je vervolgreacties wil ontvangen.
Wil je je reactie laten verwijderen? Dan kun je dit vragen door op diezelfde reactie te reageren. Karin van Raam Open zal dan als beheerder jouw reactie verwijderen.

Volgen
Van volgers registreert WordPress het opgegeven e-mailadres of de URL van hun blog. Zodra Karin op Raam Open een nieuw log plaatst, stuurt WordPress automatisch het nieuwe bericht naar het e-mailadres van volgers. Ben je zelf blogger, dan verschijnt het nieuwe log ook in de WordPress reader.
Het volgen kan je zelf op elk moment beëindigen. Onder elk e-mail bericht staat een knop waarmee je toezending van nieuwe logjes kan opzeggen. Hierna verwijdert WordPress jouw gegevens als volger.