Reactieregels en privacy

Het is altijd leuk om doordachte en genuanceerde reacties te ontvangen. Besef wel dat Raam Open stof tot nadenken biedt en ruimte open laat voor fantasie. Eenvoudig reageren met een ‘like’ waardeer ik ook.

Raam Open hanteert de volgende basisregels voor communicatie:

  1. Een reactie gaat over het onderwerp van het logje.
  2. Hou het kort, bondig en begrijpelijk voor anderen.
  3. Laat links naar andere websites weg, maar beschrijf wat je wil zeggen.
  4. Wil je steeds je mening geven en over jezelf vertellen? Vraag je dan eens af waarom je die behoefte hebt. Voegt het iets toe? Je mag daarvoor je eigen blog gebruiken. Raam Open is tenslotte mijn speeltuin.

Privacyverklaring van Raamopen.blog

Raam Open is een niet-commercieel persoonlijk blog van Karin. Zij hecht sterk aan zowel haar eigen privacy als aan die van bezoekers en volgers.

Raam Open wordt gehost door, en beheerd met software van WordPress. Deze host verzamelt uitsluitend de strikt noodzakelijk te verstrekken persoonsgegevens. Dit blog heeft een beveiligde verbinding (https) en Akismet anti-spamsoftware om gegevens te beschermen. Karin heeft als enige de inlogcode voor Raam Open.

Jetpack is onderdeel van de software en registreert voor dit blog statistieken van aantallen bezoekers, clicks en URL’s van referrers. Alle zoekmachines, waaronder Google en Bing, kunnen de website indiceren. Zie verder het privacybeleid van Automattic waaronder WordPress, Jetpack, Gravatar en Akismet vallen.

Reageren
Wanneer je onder een log op Raam Open een reactie plaatst, registreert WordPress de door jou ingevulde gegevens. Dit betreft: naam, e-mailadres en URL, plus het IP-adres van de computer die je gebruikt.
Wanneer iemand via Raam Open op hetzelfde log reageert, gebruikt WordPress jouw contactgegevens om je daarvan op de hoogte te brengen. Dit gebeurt alleen indien je hebt aangevinkt dat je vervolgreacties wil ontvangen.
Wil je je reactie laten verwijderen? Dan kun je dit vragen door op diezelfde reactie te reageren. Karin van Raam Open zal dan als beheerder jouw reactie verwijderen.

Volgen
Van volgers registreert WordPress het opgegeven e-mailadres of de URL van hun blog. Zodra Karin op Raam Open een nieuw log plaatst, stuurt WordPress automatisch het nieuwe bericht naar het e-mailadres van volgers. Ben je zelf blogger, dan verschijnt het nieuwe log ook in de WordPress reader.
Het volgen kan je zelf op elk moment beëindigen. Onder elk e-mail bericht staat een knop waarmee je toezending van nieuwe logjes kan opzeggen. Hierna verwijdert WordPress jouw gegevens als volger.