Over mij

Wie ik ben
Mijn naam is Karin. Als vijftiger ben ik voorlopig gestopt met werken, hoewel ik geen inkomen of partner heb. Ik wandel vaak alleen en kijk rustig om me heen. Ook hoor ik wat mensen te vertellen hebben. Zo ontdek ik verbanden die anderen kunnen ontgaan. Raam Open is mijn podium voor foto’s en verhalen.

Eigen(wijze?) kijk op de maatschappij
Meerdere verblijfsperiodes op andere continenten hebben mijn inzichten verrijkt, maar ook mijn twijfels over de westerse leefstijl versterkt. Maatschappelijke ontwikkelingen bezie ik afwisselend met hoop en vrees. Toch geloof ik in een haalbare balans tussen de behoeften van de natuur en de mens. Mijn keuzes wijken soms af van ‘de norm’. Maar: wie bepaalt die norm, en waarom?

De naam Raam Open staat symbool voor een open mind. Objectiviteit vind ik belangrijk. Vaak kennen we slechts een deel van het verhaal. In mijn teksten speel ik met de gelaagdheid van de werkelijkheid, zowel in beeld als in taal.

Zet het raam open
Op dit blog deel ik mijn visie en ervaringen. Aan waarheidsgetrouwe verhalen voeg ik soms wat fantasie toe. Raam Open is bedoeld voor mensen die van doordenken houden.

‘Kies kalm je weg te midden van het rumoer en de haast en herinner je hoeveel vrede er in de stilte kan zijn.’ Uit: Desiderata, Max Ehrmann, 1927.

Volgen
Wil je de nieuwste berichten op Raam Open ontvangen? Dat kan via de optie ‘Volgen’ bovenin de rechterkolom.

Reageren
Je kan onder elk logje reageren. Ik hanteer eenvoudige reactieregels voor heldere en prettige communicatie.

(Alle foto’s en teksten zijn mijn eigendom, tenzij anders vermeld.)