Over mij

Redenen voor deze schrijverij
Mijn naam is Karin. Ik hou van schrijven, wandelen en fotograferen. In gezelschap of alleen kijk ik meestal rustig om me heen. Ook hoor ik wat mensen te vertellen hebben. Zo ontdek ik verhalen en verbanden die anderen kunnen ontgaan. Raam Open is het podium waarop ik kleine en grote onderwerpen kwijt kan. En mijn foto’s natuurlijk; die neem ik vaak ergens onderweg.

Eigen(wijze?) kijk op de maatschappij
Vanaf de jaren tachtig heb ik meerdere lange reizen gemaakt, korte periodes in het buitenland gewoond en bij internationale organisaties gewerkt. Zo ontmoette ik mensen die anders in het leven staan. Dit heeft mijn inzichten verrijkt. In 2015 ben ik van Leiden naar Gelderland verhuisd, waar ik volop geniet van de mooie natuur.

Raam Open staat voor open mind en objectiviteit is hierbij belangrijk. Vaak kennen we slechts een deel van het verhaal. In mijn logjes speel ik met die gelaagdheid van de werkelijkheid, zowel in beeld als in taal.

Zet het raam open
Op dit blog deel ik mijn visie en ervaringen. Aan waarheidsgetrouwe verhalen voeg ik soms wat fantasie toe. Raam Open is bedoeld voor mensen die van doordenken houden.

‘Kies kalm je weg te midden van het rumoer en de haast en herinner je hoeveel vrede er in de stilte kan zijn.’ Uit: Desiderata, Max Ehrmann, 1927.

Volgen
Wil je de nieuwste berichten op Raam Open ontvangen? Dat kan via de optie ‘Volgen’ bovenin de rechterkolom.

Reageren
Je kan onder elk logje reageren. Ik hanteer eenvoudige reactieregels voor heldere en prettige communicatie.

(Alle foto’s en teksten zijn mijn eigendom, tenzij anders vermeld.)