Over mij

Zet een raam open en de wereld komt binnen. Soms zitten mijn gedachten in een hokje. Dat is het moment om naar buiten te gaan en de wereld open tegemoet te treden. Om te kijken, te luisteren, te begrijpen en uiteindelijk te leren.

Eigen(wijze?) kijk op de maatschappij
Vanaf de jaren tachtig heb ik meerdere lange reizen gemaakt en bij internationale organisaties gewerkt. Zo ontmoette ik vaak mensen die anders in het leven staan. Dit heeft mijn inzichten verrijkt. Bepaalde opvattingen raken verankerd, maar objectiviteit blijft belangrijk. Ik hecht waarde aan een ‘gouden’ vraag uit de journalistiek, namelijk: is dat zo? Want vaak kennen we slechts een deel van het verhaal.

Mijn leven
Ik heet Karin en op Raam Open schrijf ik over wat mij zoal bezighoudt. Dat kan een alledaagse situatie zijn, iets persoonlijks of een menselijke relatie. Daarnaast blog ik over onze maatschappij. Wandelingen, ontmoetingen, documentaires en de krant zorgen voor inspiratie. Na een carrière van 35 jaar in meerdere sectoren werk ik alleen nog af en toe. Ik zie toekomst in een duurzamere leefwijze en verder geniet ik van films en muziek.

Zet het raam open
Op dit blog deel ik mijn visie en mening. Aan waarheidsgetrouwe verhalen voeg ik soms zelfspot of fantasie toe. Dus neem niet alles serieus. Mijn blog is onder andere bedoeld voor mensen die van doordenken houden.
‘Kies kalm je weg te midden van het rumoer en de haast en herinner je hoeveel vrede er in de stilte kan zijn.’ Uit: Desiderata, Max Ehrmann, 1927.

Volgen
Wil je de nieuwste berichten op Raam Open ontvangen, klik dan op het blauwe knopje ‘Volgen’ in de rechterkolom.

7 gedachtes over “Over mij

    1. Gekscherend beschouw ik mezelf als een semi-ouwe taart. De ene keer voel ik me jonger, dan andere keer ouder, maar momenteel ben ik 55 jaar. Wijsheid wisselt ook nogal. 😉 En jij? Het Jaar van de Os biedt meerdere mogelijkheden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s