Hou je echt van mij?

Hoe vaak komt het in je relatie voor, dat je je afvraagt of de ander wel echt van jou houdt? Hoe weet je of de ander, ongeacht de reden, niet slechts doet alsof? Hoe vaak is er twijfel? En hoe vaak denk jij, of denkt de ander: ‘Als je toch eens wist …’ Een verleidelijke oogopslag en een lonkend gebaar zeggen namelijk niks.

Gelukkig is de tijd van onzekerheid voorbij. Wil je zeker weten of je partner jou echt aantrekkelijk vindt, dan kunnen jullie vanaf nu een test doen, samen. Die test wijst onverbiddelijk uit of de liefde tussen jullie waar is, of niet. (Al is seksuele aantrekkingskracht wel wat anders dan houden van, maar dat terzijde.)

‘Het zijn de onzichtbare, interne signalen zoals huidgeleiding en hartslag’ die ware aantrekkingskracht verraden. Onderzoek van psycholoog Eliska Prochazkova toont aan ‘dat oude evolutionaire mechanismen nog steeds een enorme impact hebben op ons gedrag.’ En die conclusie lijkt mij dan weer een mooie onderbouwing van het gezegde dat civilisatie weinig meer is dan een dunne laag vernis.

Dus, als je absoluut zeker wilt weten dat je partner de juiste voor je is …

3 gedachtes over “Hou je echt van mij?

  1. Ingrid van Bouwdijk Bastiaanse

    Heel interessant, en inderdaad spelen er meer zaken bij aantrekkingskracht, dan we vermoeden. Er is ook iets met geur; ook in vriendschappen, niet alleen wat betreft sexuele aantrekkingskracht.
    Maar de laag vernis kun je ook zien als een best wel dikke laag. Een dun laagje zou betekenen dat ik als een hete hond achter allerlei mannen ga aanrennen waarmee mijn hart synchroniseert. Ik zou een hele goede conditie krijgen dan.
    De evolutie heeft zeker veel invloed, maar civilisatie ook, zelfs op het onderbewuste. Ik stop al die synchronisatie onbewust weg volgens mij, want heb totaal geen zin om van alles op het spel te zetten. De oerangst daarvoor wint het van de oerdrift.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.