In een woord: plagiaat

Voor onderzoekers is het een uitdaging om nog origineel werk te leveren. Er zijn veel meer onderzoekers dan voorheen en internet heeft de wereld kleiner gemaakt. Daarom kan iedereen overal dezelfde bronnen raadplegen. Wetenschappers zitten voortdurend in de stress uit vrees dat hun werk kan worden gescoopt. Dan heeft iemand hetzelfde ontdekt en daar eerder over gepubliceerd dan zij.

Nu ik weer onderzoek verricht, ervaar ik eenzelfde soort stress. Stel dat een ander op hetzelfde onderwerp duikt, dan is dat echt niet leuk. Ik heb mij er zelfs al mentaal op voorbereid. Sterker: toen ik op dit onderwerp kwam en daarna iemand om informatie vroeg, ging die persoon er bijna mee aan de haal. Daar kon ik een stokje voor steken, maar het scheelde een haar. In elk geval gaat mijn project toch wel door.

Wat ik alleen niet had verwacht, is dat iemand exact dezelfde naam voor een website zou gaan gebruiken als ik. Dat is nu gebeurd, hoewel mijn website al vijf jaar op internet staat en zeer goed vindbaar is.

Hoe noem je nu zoiets? Kom, hoe heet dat toch? Jatwerk? … Plagiaat?
Weet iemand raad?

8 gedachtes over “In een woord: plagiaat

      1. Het klopt dat dit mogelijk is, maar moet iemand wel alles willen wat mogelijk is? Met een beetje fantasie had die persoon zo een variant kunnen bedenken. Dan was het voor iedereen duidelijk geweest dat dit verschillende websites betreft.

  1. Ik denk niet dat je er iets tegen kunt doen, behalve die naam terugkopen. Zo proberen low lives aan geld te komen. Ik zou het gewoon negeren. Als dat de opzet was, dan blijft die site under construction, als de jouwe gaat lopen wijzen de zoekmachines daar wel als eerste heen.

    1. Er is ook weinig tegen te doen, behalve direct bij lancering alle mogelijke extensies claimen. Maar ja, in België, Suriname en Zuid-Afrika zouden ze dezelfde naam (bestaande uit een Nederlands woord) ook kunnen gebruiken. Dan kan ik wel aan de gang blijven. Het gaat hem niet om geld, maar het lijkt erop dat hij zich gewoon niets van het bestaan van mijn website heeft aangetrokken. Op zich is dat niet erg, want mensen komen voornamelijk op mijn website via inhoudelijke zoektermen. Maar het is toch verwarrend.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.