Kunst, vraagt Bentenge (1) Subtiel ongewoon

‘Maar kijk, kunst, daar sta ik altijd weer even bij stil. Wat vind jij mooi? Welke werken (be)roeren jou?’ Dit schrijft Bentenge onder het log Waarom nog dit blog? Op Raam Open staat al veel moois en een opsomming is zo gemaakt. Maar interessanter is de vraag waarom een werk mij raakt.

Neem deze twee foto’s. De eerste is een standaardplaatje, terwijl de tweede al wat kunstzinnigs heeft. Die bevat een duidelijke vlakverdeling en het zwart op de achtergrond maakt de compositie contrastrijk. Het is alsof je naar koraal op de zeebodem kijkt. Dat klopt, bijna, want dit is een ‘rechte koraalzwam’. Alleen groeien deze rechte koraalzwammen krom. Eigenzinnig zijn, daar hou ik wel van.

4 gedachtes over “Kunst, vraagt Bentenge (1) Subtiel ongewoon

  1. Laatst zag ik, op zoek naar paddenstoel namen, de witte koraalzwam langs komen. Deze ziet er uit als de rechte koraalzwam maar witter dus. De rechte is vaalbeige/bruin. Zou zomaar kunnen dat jij de witte te pakken hebt.

    1. Het zou kunnen, want vaak is het niet eenvoudig om paddenstoelen goed te determineren. De zwam op de foto is in werkelijkheid beige/bruin, maar op een computerscherm verandert de weergave. Althans, er zit altijd verschil in de echte kleur en de kleur op mijn smartphone of op mijn laptopscherm.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.