Waarom nog dit blog?

Als blogger ben ik hard op weg naar een writer’s block. Corona speelt een rol, want ik ontmoet minder mensen en maak nu weinig bijzonders mee. Ook is na zeven jaar het meeste wel gezegd van wat ik te melden heb. Wat resteert, zijn de foto’s die het tonen waard zijn. En af en toe verschijnt hier nog een kritisch of humoristisch log.

Is dat voldoende om door te gaan? Voor mijzelf wel, denk ik. Maar is het ook voldoende voor jullie als trouwe volgers?

Zo niet: wat is het alternatief? Ik zal niet gauw stoppen; daarvoor is dit blog mij te lief. Maar ik ben zoekende naar een goede vorm voor een vervolg.

Wat verwachten jullie eigenlijk van mij? Zijn er onderwerpen waar jullie nieuwsgierig naar zijn?

31 gedachtes over “Waarom nog dit blog?

 1. Dit is een eerste keer voor mij om te reageren op en blog. Misschien omdat ik zelf blog en vaak herkenbare zaken lees dat ik het niet nodig vind om dat te beamen of tja …waarom reageer ik eigenlijk niet, ik weet het niet.
  Maar dit blog prikkelt mijn enorm Wat is wijsheid in deze? Waar is er nu concreet behoefte aan? Bevestiging, ontkenning of input?
  Ik ben zelf een fan van mooie foto’s , maar ook interessante teksten en prikkelende quotes dus die combinatie lijkt mij een mooie uitdaging.

   1. Dat is mooi zou ik zeker ook doen
    Misschien een idee om i door te filosoferen over bepaalde spreekwoorden of aan de hand van quotes een vraag oproepen ?

   2. Dank voor de suggestie. Bij andere bloggers zie ik weleens dat zij volgens een boekje met ‘1000 vragen aan jezelf’ werken. Dat spreekt mij niet aan. Vooral in de begintijd van Raam Open heb ik veelvuldig over allerlei maatschappelijke en sociale kwesties geschreven, waarna er soms een uitwisseling ontstond. In feite zoek ik die interactie nog steeds via logjes waarin ik doordenkers verwerk.

  1. Ingrid van Bouwdijk Bastiaanse

   Ben het met Jeanne eens. Doe het alleen als je inspiratie hebt; de frequentie maakt niet uit. Of eerder, wat hier al genoemd wordt. Het moet in de eerste plaats waardevol zijn voor jezelf. Als je jezelf scherp wil houden en dat betekent dat je wel met de nodige regelmaat iets wil produceren, dan is dat ook goed.

   1. Ha Ingrid, Helemaal mee eens. Het is geen heilig moeten, maar ik wil zeker scherp blijven (en tegelijk iets milder worden). Ook daarom ga ik door.

   1. Klopt. Dat merk ik bij het teruglezen van oude logjes, zowel in positieve als negatieve zin. En ik begrijp nog altijd nauwelijks waarom het ene logje in de smaak valt en het andere niet. Misschien is dat maar goed ook.

 2. Ik lees nog niet zo lang met je mee. We hebben allemaal wel een blogdip, geloof ik. Schrijf wanneer je weer iets te vertellen hebt, lijkt mij. Het zijn rare tijden momenteel.

 3. In tegenstelling tot wat Luuk1945 zegt zou ik je aanraden eens te kijken naar welke logjes uit het verleden de meeste reuring veroorzaakten. Dat is wat de lezers verwachten. Ik blijf je gewoon volgen, je hebt een zekere status opgebouwd, iemand die iets te melden heeft.

   1. PS: Het gaat mij minder om de reuring dan om de relevantie en de kwaliteit. Daarnaast ben ik nieuwsgierig of er onderwerpen zijn waarover volgers willen lezen. Als ik er ook wat in zie, kan ik daar eens over schrijven.

   2. Het hoeft ook niet altijd perfect te zijn. Ik schrijf ook omdat ik bepaalde gebeurtenissen wil vastleggen. Mijn dochter vroeg laatst of we wel eens in de beekse bergen zijn geweest. Dan zoek ik op Beekse Bergen en vind precies wanneer dat was. Dat vind ik prettig.

   3. Ja, een weblog is als logboek zeker handig. Je kan daarin sneller iets terugvinden dan in een papieren agenda. Deze functie is ook een goede reden om door te gaan.

 4. Diana Schuurmans

  Goh, ik verwacht helemaal niets. Of in elk geval geloof ik dat ik verwacht dat je blogt omdat je het zelf leuk vindt en niet omdat je denkt dat ik bepaalde dingen wil lezen, dat je daar dan over blogt en dat ik daarom bij jou kom.
  Als ik het omdraai en naar mijn eigen blog kijk, word ik een beetje akelig als ik bedenk dat ik zou moeten bloggen over wat er van me verwacht wordt. Nee hoor. Het is prima als mensen met me meelezen, hartstikke welkom, maar ook zonder meelezers blog ik.
  Als jij het leuk vindt om te blijven schrijven, doe dat dan gewoon. Ik kom wel lezen :-). En als je het niet meer leuk vindt, ook goed. Mijn motto: als je er niet blij van wordt, dan moet je het niet doen!

  1. Mee eens, Diana. Het belangrijkste is dat we er zelf plezier in hebben en ons niet verplicht voelen naar anderen toe. Ik wil heel graag schrijven, maar het lukt mij nu even wat minder goed. Daarom probeer ik via dit logje en de ontvangen reacties daarop weer inspiratie te krijgen.

 5. Inspiratie en zin zijn in deze heftige tijden wel eens struikelblokken. Ik heb er af en toe ook last van. Maar schrijven zit nu eenmaal bij ons in de genen. Ik schrijf gewoon omdat het me even in de flow brengt. Omdat het plezierig is om te doen. Wat anderen willen lezen, is geen issue voor me. Als het gelezen wordt, is dat fijn. Nee, ik zou je onderwerpen niet van anderen af laten hangen.

 6. Ik zit even voor me uit te staren en denk even na. Ik lees mee, en doe dat met plezier. Maar ik lees wat je brengt, heb daar zelf geen vragen bij. Maar kijk, kunst, daar sta ik altijd weer even bij stil. Wat vind jij mooi ? Welke werken (be)roeren jou?

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.