Aftakeling hoort bij het leven

Morgen komt een vriendin op bezoek die ouder en energieker is dan ik. Het is de omgekeerde wereld. Het klopt niet, en toch ook weer wel. Want zij is anders gebouwd en ik heb mijn grenzen al lang geaccepteerd. Je kan spieren trainen en conditie opbouwen, maar altijd tot een zeker punt. Wat haalbaar is, verschilt voor iedereen. Lastiger vind ik de onomkeerbaarheid van beschadigingen. Tinnitus veroorzaakt door gehoorschade herstelt nooit meer.

De één wil steeds perfectie zien; de ander ontwaart de schoonheid in de aftakeling. Afhankelijk van mijn stemming, zwalk ik tussen deze uitersten heen en weer.

14 gedachtes over “Aftakeling hoort bij het leven

   1. Ah, dan komen we op het terrein van de etymologie. Hier valt meer te lezen over zwalpen, dat een sterkere link heeft met de zee. Zwalken schijnt iets jonger te zijn.

   1. Dat probeer ik beslist te vermijden. Het concerttijdperk met keiharde muziek is voor mij nu wel definitief voorbij (uitzonderingen daargelaten).
    Hoe heeft jouw moeder tinnitus opgelopen?

 1. Izerina van der Linden

  Wonderlijk eigenlijk. Bij de mens noemen we het aftakeling en het blad van een boom heeft een prachtige herfstkleur. Beide is de natuur

  1. Ingrid van Bouwdijk Bastiaanse

   Sommigen vergelijkingen met de natuur gaan niet op. In de dierenwereld zijn de mannetjes vaak mooier (denk aan een woerd of al die andere dieren met van alles erop en eraan om indruk te maken op de vrouwtjes of andere mannetjes te imponeren), maar bij de mens is het net andersom. Ik twijfel terwijl ik het schrijf. Ik ben namelijk hetero….

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.