‘Niemand luistert’, zegt zij

We wandelen in de Millingerwaard en zij is wat jonger dan de rest. Aanvankelijk loopt ze op met andere mensen in de groep. Vervolgens blijft ze als een zwaan-kleef-aan bij mij. Ze houdt halt terwijl ik een aantal foto’s maak. En ze wacht als ik een stukje achterop raak. Overal waar we tijdens de pauzes stoppen, duikt zij aan dezelfde tafel op. Oh, ze is best vriendelijk, maar wel graag aan het woord. Wanneer ik zelf ergens over begin, praat zij al gauw door mij heen.

Zou het liggen aan mijn zachte stem? Sommige mensen horen nu eenmaal slecht. Dat kan komen door het vele rumoer waaraan stadsbewoners worden blootgesteld.

‘Veel mensen in deze groep luisteren niet.’, zegt ze op een gegeven moment. Opmerkelijk, maar terecht.

Wat hier gebeurt, is inderdaad extreem. Deze keer heeft zeker de helft van de wandelaars een ‘gehoorprobleem’. Alsof niemand de ander nog hoort, waardoor iedereen in het luchtledige praat. In het buitenland ervaar ik dit zelden zo, hoe rumoerig het daar ook kan zijn.

Hallo hallo …

9 gedachtes over “‘Niemand luistert’, zegt zij

    1. Misschien. Ik vond het sneu, want ze heeft een heel wandelweekend rond Nijmegen gepland en zit daar alleen in een hotel. Vandaag wandelt ze met andere wandelaars die ik ken en daar zitten socialere types bij.

      1. Dat is beslist een prima tactiek. En laat dat ‘stiekem’ maar weg. Als het mij te druk wordt, zeg ik dat ik even in stilte achteraan wil wandelen. Inmiddels zijn de meeste vaste wandelaars in deze groepen dit van mij gewend. Slechts een enkeling vat het nog als een persoonlijke afwijzing op.

  1. Kom hier nog even terug. Het lijkt wel een beetje ‘the story of your life’ te zijn, ‘kletsende’ medewandelaars te moeten dulden, waar jij graag of in stilte loopt, of een gelijkwaardig gesprek voert…

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.