Weer terug onder de mensen

De afgelopen periode heb ik een teruggetrokken leven geleid. Het begon met de lockdown. Die haalde een dikke streep door bijna alle afspraken in mijn agenda. Er kwamen alleen nog ‘noodzakelijke’ dienstverleners langs. Verder waren er ontmoetingen met buurtgenoten, een netwerkgesprek en drie sporturen in een park. Steeds keurig op anderhalve meter afstand. Maar dat was alles.

Voor een poosje vond ik deze afzondering wel prettig. Ik begon er zelfs aan te wennen. Er is zo veel ruis en zo veel eenrichtingsverkeer in het normale leven. Dat kan ik goed missen.

Misschien moeten we selectiever worden in onze ontmoetingen en in onze handelingen. Dan ontstaat er vanzelf meer ruimte voor wat we belangrijk vinden.

7 gedachtes over “Weer terug onder de mensen

  1. Dat is waar, het begon mij eveneens op te vallen. Ik vind dat jij nog best goed bezig bent geweest met een paar geëngageerde logjes.
   Bij mij speelt op de achtergrond wel van alles, maar ik zoek nog naar de juiste woorden. Dit tijdelijk teruggetrokken bestaan doet mij ook steeds afvragen hoe zinvol al die woorden zijn.

 1. Ik sprak ooit iemand die ontmoeten uitsprak als ont-moeten. Kantoren en andere werkplekken zouden ook ont-moetingsruimtes moeten hebben. Niets moeten en juist zo tot nieuwe ontdekkingen komen. Ik ben voorstander.

 2. Ingrid van Bouwdijk Bastiaanse

  “Misschien moeten we selectiever worden in onze ontmoetingen en in onze handelingen. Dan ontstaat er vanzelf meer ruimte voor wat we belangrijk vinden.” Dit zeggen veel mensen die de dood in de ogen hebben gekeken. Of eigenlijk dat zij vooral nog doen wat bij hen past of ruimte geven aan wat ze belangrijk vinden (= selectiever worden). Ik wil dit kunnen zonder dat ik de dood in de ogen heb gekeken. Zou dat kunnen?

  1. Oef, dan is het net alsof ik een bijna-doodervaring heb gehad.
   Wat je vraag betreft: waar een wil is, is een weg. Maar we hebben ook met anderen rekening te houden en niet overal grip op.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.