Naaldboom, net even anders

Op een landgoed hier in de buurt groeien diverse soorten naaldbomen. De meesten zijn nogal donker en uniform, maar dit exemplaar valt op. Bij deze boom laat het zonlicht de frisgroene uitlopers fluoresceren. Van onderaf gezien is het contrast met de oude naalden het grootst. Daardoor zie je meteen hoe mooi de takken waaiers vormen.

(Klik desgewenst op de foto voor een vergroting.)

2 gedachtes over “Naaldboom, net even anders

  1. Ik weet het niet met naaldbomen. Ze zijn altijd zo kaal, alleen bovenin zit wat. Vroeger zeiden ze dat dat door zure regen kwam, maar volgens mij zijn ze gewoon zo. Te weinig licht onderin of zo..

    1. Mee eens. Die kaarsrechte soorten met langs de stam afgebroken takken en een zielig plukje kruin doen nogal treurig aan. Ze ruiken wel lekker. Deze boom is vermoedelijk een spar (picea) en aangeplant voor de sier.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.