Vingerhoedskruid tiert welig

De natuur is wonderbaarlijk taai dit jaar. Er valt al twee maanden vrijwel geen regen en toch tieren veel planten en struiken welig. Neem dit vingerhoedskruid. Deze planten groeien met een hele rij soortgenoten langs een kurkdroog zandpad. In april wierp een boer op het veld ernaast enorme stofwolken op. En nu staat dit kruid in volle bloei. Waar halen de bloemen het vocht vandaan?

2 gedachtes over “Vingerhoedskruid tiert welig

  1. Jaren geleden leek mijn hortensia ten dode opgeschreven te zijn. De groene container zat vol, dus ik parkeerde de struik eerst in het schuurtje. Toen ik twee weken later pas weer in het schuurtje kwam en hem weg wou gooien, zag ik dat ie helemaal opgebloeid was. Zonder licht en zonder water. Gelijk weer in de grond gepoot. Een wonder, dat is de natuur.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.