Voorzichtigheid in coronatijd

Vandaag maakte ik sinds half maart mijn eerste treinritje in coronatijd. Wat een belevenis. Ons plaatselijke boemeltje rijdt in precies vier minuten naar het volgende dorp. Daarna heb ik wandelend de terugweg volbracht.

Het risico op besmetting bleef beperkt. Inchecken kan met een OV-kaart zonder iets aan te raken. En voor het instappen drukte iemand anders op het knopje om de deur te openen. Alleen bij het verlaten van de trein moest ik een knopje met mijn mouw aanraken. Achteraf gezien vormden rakelings passerende mountainbikers op het wandelpad een groter gevaar.

‘Reis alleen met de trein als het echt moet’, maant de NS. Maar al mijn uitstapjes en familiebezoeken zijn recreatief. Laten mensen zich nog door deze vermaning weerhouden? Of vrezen ze de komende versoepeling en blijven ze, indien mogelijk, toch maar liever thuis? Ik ben voorzichtig. Tenslotte weet niemand werkelijk wat wijsheid is in deze situatie.

6 gedachtes over “Voorzichtigheid in coronatijd

  1. Ik heb een paar keer met de trein gereisd, buiten de tijden die vroeger de drukke spitstijden was. Ik had in alle gevallen een hele coupé van 24, 36 of 48 zitplaatsen voor mezelf. Op de perrons hingen wel lichtreclames of de reis echt nodig was. Dus dan voel je je toch een beetje schuldig. Ik heb geen auto en de bestemming was op dat moment te ver voor de fiets. Gezien de bezetting van het aantal zitplaatsen heb ik in ieder geval niemand in de weg gezeten.

    1. Goed om dit te weten. In de sprinter zaten gisteren wel meer mensen, maar er was genoeg ruimte om voldoende afstand te bewaren. Kennelijk vermijden de meeste mensen nu toch de trein, wat gunstig is voor degene die geen andere optie hebben. Jouw ritjes konden weinig kwaad.
      Ik hoop niet dat iedereen straks voor de auto kiest, want dat wordt wel verleidelijk, zo lang er geen extra files ontstaan.

  2. Wij hebben geen auto en hebben voor het laatst op 28 februari gebruik gemaakt van het openbaar vervoer. Sindsdien dus alleen maar gefietst en gewandeld en in die elf weken zijn we Veendam bijna niet uit geweest. Hier begint het ook wel weer een beetje te kriebelen, maar voorlopig blijven we nog zoveel mogelijk thuis.

    1. Mooi dat je dit deelt. Ik vroeg mij al af welke keuzes andere mensen zonder auto maken. Jullie blijven dus ook zo veel mogelijk thuis, al begint het te kriebelen. Dat is voor mij wel herkenbaar. Gelukkig is de omgeving hier rustig en mooi, maar op een gegeven moment wil je toch verder weg en een bezoek brengen aan mensen die op grotere afstand wonen.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.