Oranje papaver of klaproos

In mijn tuin zal je weinig planten aantreffen met oranje bloemen. Het is gewoon niet zo mijn kleur. Planten die komen aanwaaien en heel eigenwijs toch oranje kleuren, lopen een risico bij mij. Als ze te veel met de andere bloemen vloeken, ruk ik ze met wortel en al uit. Dat zal ze leren.

Om papavers of klaprozen heb ik nooit gevraagd, en toch duiken ze overal op. De bloemen van deze soort zijn in het zonlicht echt knaloranje. Nou vooruit, deze mag blijven.

7 gedachtes over “Oranje papaver of klaproos

  1. Het is wel een papaver, denk de schijnpapaver, de meconopsis cambrica. De zaadjes is langwerpige dan die van de klaproos. Als een van de buren de plant tolereert dan krijg jij die ook, geen probleem

    1. Ik zal eens op de zaadjes letten. De buurman aan de zuidkant heeft ze overal staan en met een gebruikelijke zuid-westelijke windrichting komen ze vanzelf mijn kant op, neem ik aan.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.