En dan nu een originele meidoornfoto

Stel je voor dat er een toelatingscommissie komt voor internet. En dat die commissie gaat bepalen wat wij op onze blogs mogen zetten. Stel dat zij daarbij één harde eis stelt. Namelijk, dat we uitsluitend iets mogen publiceren als het werkelijk nieuw en origineel werk betreft. Hoeveel zou er dan overblijven van al onze bijdragen?

Dit overpeins ik nu overal de prachtigste foto’s van meidoornbloesems verschijnen. Zelf heb ik ook best aardige foto’s genomen. Maar ja, wie niet? Toch meen ik bijzonder origineel te zijn met bovenstaande foto. Google maar eens op ‘meidoorn rode bes bloemknop’. Je zal zien dat er geen enkele foto op internet staat van deze combinatie.

Zo. Nu dus wel.

5 gedachtes over “En dan nu een originele meidoornfoto

    1. Dank je wel.
      De vraagt die je stelt, vind ik heel begrijpelijk. Ik denk dat we nog redelijk origineel kunnen zijn wanneer we een soort speelsheid en onbevangenheid behouden. En wanneer we zo getrouw mogelijk vanuit onszelf schrijven. Wat denk jij?

  1. Het is maar goed dat die commissies niet bestaan (hoewel, misschien soms in m’n hoofd, als zelfcensuur ;-}) ..want… wij zòchten laatst een Meidoornfoto. En laat er toen zo’n boom met roosvormig blad op E.’s telefoon zijn verschenen, en niet (zoals ik hier bij jou, en nu bij nader inzien op héél veel foto’s zie) met “handvormig” blad. Dus… dankzij jóuw foto weet ik dat we misschien tòch een mini-meidoorntje in de tuin hebben.

    Hopelijk wordt ie ooit net zo mooi als die op jouw foto 🙂

    1. Je weet het nooit met al die wilde en gekweekte plantensoorten, want er zijn zo veel variaties en kruisingen en struiken die heel sterk op elkaar lijken, maar toch net weer anders zijn. 😉 Verwacht van mij geen uitsluitsel. Misschien komt er nog een plantkundige voorbij.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.