Contactadvertentie tussen de gevonden voorwerpen

In de dagelijkse feed van onze buurtapp verschijnt een enigszins ongebruikelijk bericht. Meestal staan hier gevonden voorwerpen en spullen te koop of gratis af te halen. Plus oproepjes voor klussers of gezamenlijke maaltijden en aankondigingen van culturele evenementen. Deze keer gaat het om een contactadvertentie. Een man met foto, (‘Ik ben een mooie jongen’), zoekt 50+ vrouwen voor een seksuele relatie. ‘Reacties graag via privé-bericht.’

Dat laatste is jammer, want ik ben nieuwsgierig. Naar hoe hierop wordt gereageerd, bedoel ik. Zal zijn contactadvertentie wel goed vallen? Zijn adres duidt op iemand met een ernstige lichamelijke of meervoudige handicap. De contactadvertentie is zichtbaar in zeventien buurten, maar vooralsnog blijft het ogenschijnlijk stil. Is dan niemand geïnteresseerd? Of houden mijn buren de adem in? Een dag later staan er achttien reacties onder zijn bericht.

Een kleine analyse. De eersten die reageren zijn zonder uitzondering boze mannen. ‘Het lijkt me duidelijk dat … niet voor sex advertentie,s is. Haal je oproep aub weg. Op de site van novamora kan je terecht voor je sexoproep.’ Goh, Novamora. Zo lees je nog eens wat, meneer De Moraalridder.

De man van de contactadvertentie reageert beheerst en de boze meneer gaat aan de organisatie van de buurtapp vragen of de oproep kan worden gewist. ‘Ik heb hier geen behoefde aan. Ook kinderen kijken hier naar de oproepen of advertentie ,s.’ Dat de boze meneer hier geen behoefde aan heeft, is duidelijk. Hij heeft trouwens wel een serieus probleem met spelling en interpunctie. Dit in tegenstelling tot de adverteerder. Die is zelfs bereid om zijn advertentie te controleren op aanstootgevende bewoordingen.

Na deze schriftelijke schermutseling tussen heren onderling, stromen de reacties van dames binnen. Aanvankelijk zijn die wisselend van aard. Totdat een vrouw (50-) onder andere dit schrijft: ‘waarom mag een mens wel vragen om iemand die hem/haar helpt met klussen of tuinwerkzaamheden en niet voor lichamelijk contact…? Is ook een legitieme en wezenlijke menselijke behoefte hoor, kom op mensen het is bijna 2020… ;).’ Zij krijgt wel twintig digitale bossen bloemen, hartjes en andere bedankjes.

Een paar uur geleden schreef een vrouw (die te jong is voor de doelgroep) nog dit: ‘Hi N. Dapper van je dat je zo eerlijk bent. Ik hoop dat je zoekt wat je wilt. Het is in nette woorden beschreven. Jammer dat mensen er stom, grappig of negatief op reageren.’ Hier ben ik het helemaal mee eens. Opvallend is dat zij ‘Ik hoop dat je zoekt wat je wilt.’ heeft geschreven. Dat vraag ik mij namelijk eveneens af.

9 gedachtes over “Contactadvertentie tussen de gevonden voorwerpen

 1. Interessant verhaal. Voer voor psychologen. De boze reacties van de mannen begrijp ik. Ze wonen toch in een gemeenschap van mannen en vrouwen en zijn toch een beetje de hoeders van de gemeenschap. En hoewel ze alleen seks kunnen hebben met hun eigen vrouw behoort het ook tot hun oerinstincten om de overige vrouwen te beschermen tegen zo’n brutale indringer. Stel dat een vrouw er wel oren naar heeft? Dan staan zij mooi te kijk. En de reacties van de vrouwen, dat vind ik lastiger, kan me dat lastiger inbeelden. Vinden zij zo’n mooie jongen wel interessant? Altijd maar je eigen man en dan ineens aandacht van een jonge man? En de ongebonden doelgroep? 😉 Voelt die zich aangesproken/aangetrokken? Ik ben ineens wel blij dat ik Novamora niet ken. Maar goed, ik plaats mijn oproepjes dan ook altijd gewoon in de buurtapp.

  1. Mooi dat jij de boze reacties van de mannen hier hebt verduidelijkt (en voor mij hebt bevestigd). Ik had zo’n vermoeden over de gevoelens en gevoeligheden. Persoonlijk vind ik het best aandoenlijk als mannen pretenderen dat zij de hoeders van de gemeenschap zijn. Als vrouw voel ik mij daardoor geborgen. Althans, zolang dat behoed worden niet gaat knellen. 50+ vrouwen kunnen meestal wel voor zichzelf denken.
   Of deze man echt mooi is, daarover zullen de meningen verschillen. Hoe belangrijk is dat eigenlijk? Wat hij in elk geval goed doet, is nieuwsgierigheid wekken en zijn mannetje staan bij het reageren. En ja, aandacht is toch wat iedereen wil.
   Goh, dus Novamora is ook voor jou nieuw.

 2. Seksuele omgang is een basisbehoefte en het verlangen ernaar kan je verteren als je niet aan je trekken komt.
  Vanuit een christelijke achtergrond mag ik eigenlijk alleen seksuele omgang binnen een huwelijk goedkeuren, maar ook mijn vlees is zwak en verlangt vaak naar ongebondenheid, naar iets anders.
  Moge God me bewaren voor de uitleving ervan en het kwetsen van de persoon aan wie ik mij heb verbonden.

 3. Ik las er eerst over en ben blij dat je het zelf herhaalde. Hoe mooi is dat eigenlijk. Ik hoop dat je zoekt wat je wilt. Ik hoop het ook. Voor alles en iedereen hier op deze aardkloot hoop ik dat ze zoeken wat ze willen. Of niet zoeken als ze niet willen.
  Dit was absoluut een zeer interessant logje. Dank je wel. Echt.

  1. En jij ook bedankt. Wie weet wat er allemaal schuil gaat achter dit ene oproepje voor de betrokkene. Gelukkig is het niet verwijderd en zijn de meeste reacties positief. Nu maar hopen dat deze man inderdaad zoekt naar wat hij wil.

 4. Fascinerend onderwerp. Het laat mooi zien (vind ik) hoe sommige mensen ook vast zitten in sociale conventies (‘dat mág niet, dat kán net, dat hóórt niet! – van wie?), en andere helemaal niet – nog even los van het verschil tussen man en vrouw zoals Mack dat al aankaart. En waar beter dan in je eigen buurt kun je zoeken wat je wilt (inderdaad: dat is er ook een om over na te denken!). Ik mag die N. wel 😉

  1. Ja, er zit zo veel inspirerend materiaal en food for thought in zo’n advertentie en in wat er vervolgens gebeurt.
   Om daar nog even een onverwachte (onverwachte?) wending aan te geven: N. bestaat niet. Althans, het bijbehorende minifotootje bleek van een mannelijk fotomodel dat van internet was geplukt. Maar ìemand heeft die contactadvertentie geplaatst en op reacties gereageerd. Alles is nu van de buurtapp af gehaald. Toch denk ik dat hier nog wel even over zal worden nagepraat.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.