12 gedachtes over “Als we gedachten konden lezen

  1. Misschien zouden we dat inderdaad proberen.
   Aangezien jij een hond hebt, schiet mij een andere gedachte te binnen. Een hond is toch altijd eerlijk in wat hij/zij in houding, reacties en gedrag laat zien? Zouden de gedachten van een hond precies daarmee overeenkomen?

   1. Een hond probeert ook wel eens iets stiekem te doen of iets te verbloemen. Als een hond kwispelt, kan dat betekenen blij, maar het kan ook angst zijn. Dan kwispelt hij om het gevaar te bezweren. Als hij door zijn baas geslagen wordt bijvoorbeeld, zal hij zo proberen de baas op andere gedachten te brengen. En wat een hond denkt, ik weet het niet. Soms ligt ze me strak vanuit haar mand aan te kijken, dan ligt ze te wachten tot ze eruit mag. Soms ligt ze me hoopvol aan te kijken, dan wil ze eten.

   2. Nu je dit schrijft, is het eigenlijk wel logisch, want honden zijn net als mensen sociale wezens. Ik neem aan dat je wel enig verschil ziet wanneer een hond kwispelt omdat hij echt blij is of juist omdat hij bang is?

 1. Wat. Precies weten wat de ander denkt in plaats van wat ze zeggen? Dan moet ik niet alleen op mijn woorden maar ook nog op mijn gedachten letten. Nee, laat maar. Dat is vragen om moeilijkheden.

 2. Moet er niet aan denken dat de ander mijn gedachten leest….
  Al die fantasieën bij het zien van een aantrekkelijke vrouw, die somberheid die soms in mijn kop zit, die negativiteit in bepaalde situaties…laat maar!

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.