Lijst van logjes met toepasselijke muziek

December. Buiten is het nat en donker; thuis is het warm en licht. Ik verkeer nu graag in mijn eigen wereld en luister veel naar muziek. Deze maand blikt menigeen terug op werk, relaties, ingrijpende gebeurtenissen en veranderingen. Kortom: op het eigen leven. Ik doe nu iets vergelijkbaars op Raam Open met een vervolg op Muziek voor bij het log. Dat bericht stamt uit februari 2018. Mijn plan was toen om logjes vaker te voorzien van passende muziek. Oordeel zelf maar of dat is gelukt.

Een gedachte over “Lijst van logjes met toepasselijke muziek

  1. Reactie van Jennifer over dit log bij een ander log:
    ‘Jaa joh, je lijst vind ik heerlijk, The Lumberjack van Jackyl, leuk!, was ik al weer helemaal vergeten. Totdat ik op de middelbare school de hardrock, en later heavy metal, ontdekte wist ik niet beter dan dat ik niet van muziek hield. Eenmaal wat ouder leerde ik dat ik gewoon van ándere muziek houd, er is zoveel te vinden in muziek, en dat gaat voor mij van Metallica tot Mozart. Door mijn zoon heb ik zowel kennis gemaakt met folk-achtige muziek zoals bijv Beats Antique / Clanadonia als dubstep bands (Khatarsys bijv.). Youtube levert inderdaad veel plezier op, de laatste tijd kijk ik graag naar de video’s van Die Antwoord, dat is regelrecht buitengewone mensen kijken. Ik vraag me steeds af hoeveel van de echte Zuid-Afrikaanse straatcultuur ik daar nu in zie. Of wat denk je van Peter Fox (die van Haus am See…) die werkelijk tekstuele juweeltjes aflevert in nummers als Schüttel dein Speck of Stadtaffe. Aan de andere kant kan ik ook diep ontroerd raken door klassieke muziek. Thuis heb ik een eigen Sonos afspeellijst gemaakt, want nogal afwijkende smaak van mijn man, en ondanks mijn brede interesse kom ik nog niet aan de 300 nummers die ik volledig fantastisch vind. Dat laatste is het criterium, ik vind veel mooi, maar er is weinig muziek die me écht raakt. Eigenlijk had ik dit -lange- stukje beter onder je muzieklinkjeslog kunnen plaatsen…
    Groeten, Jennifer’

    Reactie Karin van Raam Open:
    ‘Verder is het leuk om te lezen dat de muzieklijst bevalt. Wat onze muzieksmaak betreft, of liever de breedte daarvan, zitten we waarschijnlijk aardig op dezelfde lijn. Ik ga zelf ook eens naar videoclips kijken van artiesten en bands die jij noemt. Jij hebt ze ontdekt via je zoon en zo laat je mij eveneens kennismaken met hun muziek. Mocht je interesse hebben, dan vind je in De wonderlijke wereld van muziek nog meer namen. Dat log is zo’n beetje mijn magnum opus op muziekgebied. 😉 Misschien krijg je jouw Sonos afspeellijst dan alsnog vol.’

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.