Bloemlezing uit de zoekopdrachten op mijn blog

WordPress geeft bloggers een overzicht van zoektermen waarmee anderen op hun blog belanden. Dit informatieve overzicht is erg handig en soms best grappig. Ik gok namelijk welke trefwoorden een bericht goed vindbaar maken. Dat wordt pas achteraf duidelijk dankzij die lijst. Bovendien is het leuk om te zien hoe mensen op internet zoekopdrachten invoeren.

In 2016 plaatste ik een eerste bloemlezing uit de zoekopdrachten. Hieronder volgt de tweede over 2019, inclusief typefouten. Deze keer met commentaar tussen haakjes en linkjes naar de vermoedelijk gevonden logjes. Al betwijfel ik wel of een enkel getoond bericht aansloot bij wat iemand wilde vinden.

Veel leesplezier toegewenst.

10 gedachtes over “Bloemlezing uit de zoekopdrachten op mijn blog

 1. Leuk om te lezen hoe dat werkt. Tot voor kort stond ik daar nooit bij stil en keek daar ook nooit naar. Tot ik een maandje geleden of zo merkte dat één blog van me veel meer gelezen werd dan andere. En ik kwam erachter dat veel mensen blijkbaar zoeken op de combinatie ‘koffie’ en ‘lelijk’. Dan kom ik als eerste hit in Google. Hoe gek kun je het hebben.

  1. Om bij jouw laatste zin aan te sluiten: daarom is het ook zo leuk om die zoekopdrachten te bestuderen. Ze geven een inkijkje in de zielenroerselen en onuitgesproken grootste vragen van de mensen om ons heen.
   Het is trouwens wel raadselachtig, dat ‘koffie’ en ‘lelijk’. Wat zou daar nu achter schuil gaan?

 2. Het leukste zoekwoord wat ik ooit had (en waar ik geen blog aan kon koppelen) was til lift sex.
  Ik schreef toen wel eens over mijn moeder, die met een til lift overal naartoe gebracht moest worden.

  Uiteindelijk heb ik de zoeker een blog ‘gegeven’. Vast niet wat ze bedoelde, maar zowel de seks als de tillift kwamen erin voor.

  1. Hmm, die combinatie prikkelt de fantasie wel. Via Google gaat er een wereld open.
   Mooi dat je hierdoor gelijk voldoende stof voor een nieuw log in de schoot geworpen kreeg. Ik ga ook nog eens goed naar de lijst op mijn blog kijken voor inspiratie.

 3. Er gaat hier een wereld voor me open (werkelijk: ik heb hier nog nooit naar gekeken, maar dat ga ik nu in het eerste-de-beste verloren uur eens doen :O ) En verder: wat doe je me aan! Al die linkjes! Help!

   1. Ik ben ermee bezig 😉 (niet alles hoor, maar de meeste wel en soms kom ik dan ook op verrassende ‘volgende’ of ‘vorige’ blogs terecht. Leuk, dat dwalen zo 🙂)

 4. Grappig. Ik heb dat ook een keer gedaan en bij mij kwamen de raarste trefwoorden naar boven. Bijvoorbeeld:de combinatie ‘mijn tandarts trekt met zijn linkerbeen’. Die bezoeker kwam daarmee op mijn blog over een bezoekje van mijn vader aan een voorstelling van Toon Hermans. En daar staat inderdaad iets over een tandarts die met zijn linkerbeen trekt. Was ik glad vergeten. Zo zie je maar.

  1. Wat frappant. Misschien maken die zoekopdrachten wel duidelijk hoe gebrekkig ons geheugen is en typen we maar iets in wat we in flarden hebben onthouden. Wie weet was die persoon wel degelijk op zoek naar een fragment uit de voorstelling van Toon Hermans.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.