Een vorm van beknibbelen

Als ik ergens geen zin in heb, kan ik prima smoezen bedenken waarom iets niet hoeft. Geld besparen is hierbij een perfect excuus. Voor vandaag stond er een lezing gepland bij een gerenommeerd instituut in Amsterdam. Bij aanmelding leek het onderwerp mij echt interessant. Er liggen al NS-dagkaartjes klaar à € 14,50. De reis is dus goedkoop en vooruitbetaald. Daarnaast is Amsterdam af en toe best een bezoek waard.

De dag van de lezing breekt aan en dan begint het. ‘Eigenlijk kan ik net zo goed op internet lezen over dit onderwerp. Dan hoef ik niet helemaal naar Amsterdam. Scheelt ook financieel, want dat NS-kaartje is vanwege de reistijd doordeweeks toch onhandig. Met een OV-kaart ben ik alsnog € 25 kwijt. En dat instituut zit in het Red Light District. Dat is geen buurt waar ik graag rondloop te midden van ranzige wietwalmen en het achenebbisj volk dat er op afkomt.’ 

Uiteindelijk valt het besluit en blijf ik thuis. Maar dan begint de ellende pas echt. Want weinig ondernemen bezorgt mij zo’n ontevreden gevoel. Dus ga ik compenseren. Eerst het hele huis schoonmaken. Dat geeft tenminste voldoening. Daarna afspraken maken. Want het is altijd fijn wanneer er weer wat zaken geregeld zijn.

Dus: CV-ketel onderhoud à € 65: check. (Hoeft eigenlijk niet, maar doe maar voor de zekerheid.) En dat college à € 15 volgende week in Arnhem: check. (Hier komen nog wel consumpties en reisgeld bij.)

Om nu te zeggen dat ik zo geld heb bespaard …

11 gedachtes over “Een vorm van beknibbelen

 1. Ingrid van Bouwdijk Bastiaanse

  O ja en dan nog de penny-wise, pound-foolish: voor 10 cent winst 5 km omfietsen naar een andere supermarkt, maar wel een dakkapel plaatsen voor 5000 Euro en de ruimte eigenlijk niet nodig hebben.
  En nog erger penny and pound-foolish. Ik kom net van de stad en zag voetbalsokken liggen voor 2,50. 3de paar gratis… Dus nu zit ik met 3 paar sokken waarvan ik weet dat mijn dochter ze niet aantrekt, want het merk deugt niet. Dus loop ik weer 10 jaar in sokken die zij niet wil en die ik zonde vind om weg te doen…

  1. Tien cent, och, och. Je krijgt er zo wel een conditietraining gratis en voor niets bij. Scheelt weer kosten van de sportschool. Of nog beter: wat denk je van zelf lid worden van de voetbalclub? 😉

 2. Compensatiedrang. Hoe mooi. En ik leerde na enig opzoekwerk een Amsterdams woord bij ! Blijkt het om een Joodse uitroep van medelijden te gaan. Ben natuurlijk wel niet helemaal zeker of het allemaal wel achenebbisj volk is dat op rode lichtjes afkomt. 🙂

  1. Ja, ja, zo steek je taalkundig nog wat op van logjes lezen. Ik gebruik achenebbisj hier in de betekenis van armoedig. Het dekt de lading inderdaad niet helemaal, want feitelijk loopt er een gemêleerd gezelschap rond.
   Maar er schijnt nogal wat gedwongen prostitutie voor te komen in Nederland. Hier gaat een grimmige wereld achter schuil. Tel de groeiende drugshandel en verslavingsproblematiek er bij op, plus stag parties van dronken groepen Engelsen. Alles bij elkaar vind ik het zeker een achenebbisj toestand.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.