Een paar kapotte wandelschoenen

De zolen van mijn wandelschoenen laten los. Oorspronkelijk waren deze schoenen waterdicht. Nu dringt er vocht naar binnen. Verder verkeren ze wel in redelijke staat en bovendien lopen ze lekker. Maar ze komen uit de uitverkoop (aanschaf  slechts € 60) en ik heb nog twee andere paren. Zijn ze een reparatie dan toch waard? Even later kijkt de schoenmaker er naar. Hij ontdekt een scheurtje in het bovenleer en wil de zolen vervangen. Ik hou het bij vastlijmen en een kleine reparatie. Kosten: samen € 24,50.

Het was te verwachten dat mijn spullen nu kapotgaan. In 2009 eindigde mijn laatste vaste contract en daarmee begon de financiële onzekerheid. Tot dan toe kocht ik altijd gewoon wat ik mooi vond en/of nodig had. Maar sindsdien koop ik vooral strategisch. Zo kocht ik in dat jaar een klassiek model winterjas van goede kwaliteit. Ik zou geen kou hoeven lijden uit armoede. En stevige wandelschoenen gaan lang mee. Nu, tien jaar later, zijn de vaakst gedragen aankopen van toen wel versleten.

Het geeft vaak voldoening om de gebruiksduur van spullen te verlengen. Bij de zolderverbouwing konden we een vrijgekomen stuk vloerbedekking benutten. Dat is ook prettig voor het milieu. Verder bewaar ik sinds de keukenverbouwing enkele plinten. Die komen van nu pas op de zolderwanden. Daarbij scheelt dit een rit naar de bouwmarkt en onhandig gesleep met spullen. Vandaag heb ik een restje beits opgemaakt. Er was precies genoeg voor enkele slijtageplekken. En een oude toiletdeur krijgt straks een tweede leven in de woonkamer.

Dinsdag zijn de wandelschoenen klaar. Dan heb ik voor elk seizoen weer een goed paar. Later zal wel blijken of deze reparatie leidt tot een besparing. In elk geval gaan deze schoenen langer mee.

6 gedachtes over “Een paar kapotte wandelschoenen

 1. We hebben vandaag beide schoenproblemen op ons blog staan. Ik heb de mijne niet meer laten repareren. Beide zolen waren compleet doormidden gebroken. Ik geloof niet in compleet nieuwe zolen (en dus binnenwerk, want dat was ook beschadigd). Waren ze losgeraak, was het een ander verhaal geweest.

  Ik duim dat ze nog een jaartje of tien meegaan!

 2. Je bent goed bezig, volgens mij!
  Je bent aan het consuminderen, je laat spullen repareren om ze langer te kunnen gebruiken en dat is alleen maar goed.
  En het zorgt ook nog eens voor een stukje werkgelegenheid voor schoenherstellers…. 🙂

 3. Het geeft inderdaad voldoening om de gebruiksduur van spullen te verlengen, zeker als het goede spullen zijn. Ik hoop dat je gerepareerde schoenen nog weer enkele rondes meegaan. Deze zomer braken beide zolen van mijn (lang geleden nieuw gekochte) Teva’s doormidden – daar was niets meer aan te repareren. Via de NL Marktplaats een ‘nieuw’ paar tweedehandsjes gekocht. Want een zomer zonder Teva’s is geen zomer… (die dingen zijn hier niet tweedehands te krijgen. Verder ben ik niet zo kieskeurig en heb ik op zolder nog een ‘schoenenwinkeltje’ waar ik de komende jaren uit kan putten als er iets anders kapot gaat)…

  1. Als schoenen lekker zitten, zoals voor jou de Tava’s, zijn ze de reparatie meestal wel waard. Mijn paar is weer waterdicht en gaat vast weer een paar jaar mee. Fijn is het, wanneer je een winkeltje aan huis hebt waarmee je voorlopig vooruit kunt.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.