De details in huis maken het verschil

zwarte tegelbies maakt het af

Hier zit een intens tevreden meisje, want de klusser heeft weer enkele taken afgerond. Waaronder: een zwart biesje toevoegen in de toiletruimte boven de tegelwand. Dat maakt de muur letterlijk ‘af’. En: in de keuken een zwarte afzuigkap bevestigen, inclusief luchtkanaal. Nu is de keuken compleet. Ook zo handig: er zit een lampje in de kap. Goede verlichting ontbrak namelijk nog boven het aanrechtblad. Vier jaar na de verhuizing kunnen deze klussen eindelijk van mijn lijst af.

Details maken verschil. Een moeilijk sluitend raam gaat vroeg of laat irriteren en een scheef gezaagde plank staat amateuristisch. Verder doet een onafgewerkte tegelrand afbreuk aan een ruimte, hoe mooi de rest ook is. Ik zie dat soort dingen. Met een centimeter hoog biesje creëer je al een andere sfeer. Het biesje in mijn toilet kostte slechts € 22 aan materiaal, maar geeft de ruimte direct een duurdere uitstraling. Daarom beschouw ik dergelijke verbeteringen als een waardevolle investering.

De klusser en ik gaan een team vormen. Ik loop namelijk al jaren rond met een plan. Het enige wat ontbrak, was een professionele partner. We hebben het deze week besproken. Samen slaan we twee vliegen in een klap. Want ik zoek naar inkomsten en hij ziet kluswerk als bezigheidstherapie. Eerst moet ik nog even een prijs winnen in de Staatsloterij. Dan hebben we een kapitaal om mee te beginnen.

Met dat geld koop ik een verwaarloosd pand. Vervolgens ga ik nadenken over de indeling, de inrichting en het gewenste materiaal. Tot in detail. Zodra ik alles heb uitgedokterd, gaat hij aan de slag. Want ik ben van de planning en hij is van de uitvoering. Alleen verven doet hij liever niet, maar dat kan ik wel. Zodra het huis af is, doe ik het met winst van de hand en dan koop ik het volgende pand.

Strak plan, nietwaar? Durfinvesteerders zijn welkom.

11 gedachtes over “De details in huis maken het verschil

 1. Heel strak plan. En misschien kun je het een klein beetje werkelijkheid maken door te adverteren. Voor een zacht prijsje leuk je huizen op van mensen die niet veel te besteden hebben.

 2. Vrouwen maken plannen. Strakke zelfs. En ja, het verschil zit hem altijd in de details. Met jouw oog ervoor laat ik je bij ons dus niet binnen. Het is hier een beetje van de goedkoop qua afwerking.

  1. Oh, maar behalve plannen maken, kan ik ook heel diplomatiek zijn hoor. 😉
   De kunst is om wat goedkoop in aanschaf is, met weinig middelen en kleine aanpassingen qua uitstraling duur te laten lijken.

 3. Geweldig bedacht! Heul lang geleden keek ik graag naar (Amerikaanse?) televisieprogramma’s over dit onderwerp. Maar ik zou serieus gaan kijken naar wat Mack schrijft. Je hebt er oog voor. En dat zwarte randje: echt af! Super!

   1. Volgens mij kun je al heel veel doen zonder die hoofdprijs… Je bent de tweede in korte tijd die dit als voorwaarde voor een kans noemt, en ik ben het daar niet mee eens… Elke grote droom begint met de eerste kleine stap….

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.