Het gras is altijd groener …

Oude boerderij in de Achterhoek

Elke zomer weer doen we aan een volksverhuizing. Mensen in de stad vieren vakantie op het platteland. En anderen uit een klein dorp verlangen naar het uitgaansleven bij een strand. Dit snap ik. Maar wat zoekt iemand uit een prachtig oord veertien dagen lang in een aftands Egyptisch all-inclusive resort? Een vrouw vertelt daarover in de trein, tussen Aalten en Doetinchem. Het is haar slecht bevallen.

We zijn dan op de terugweg. Te voet hebben we zojuist 22 kilometer afgelegd van Aalten naar Winterswijk. Twee van ons komen uit idyllische Twentse dorpjes. Een derde komt uit pittoresk Zutphen. En ik, ik woon aan de rand van de Veluwe. Toch willen we allemaal wat anders zien en wandelen we elders. Zelfs als we daarvoor eerst een uur moeten reizen. Zoals voor deze wandeltocht, diep in het hart van de Achterhoek. Is het gras daar soms groener?

11 gedachtes over “Het gras is altijd groener …

  1. Ja, typisch hè. Ik denk dat het meer te maken heeft dat je je dagelijkse beslommeringen even kunt vergeten als afwassen, wassen, stofzuigen en dat soort dingen. Ik snap het wel. Een all-inclusive is niet aan mij besteed. Vreselijk.

  2. Gisteren om en een klein stukje over de Gorsselse hei gelopen. op een gedeelte was ik zeker in geen 10 jaar geweest. Herkende het wel maar de sfeer was als nieuw.
    Ik denk dat het fijn is om een nieuwe ervaring te ervaren. Zo kan een bekend (ietwat saai) stukje verrassend zijn als er een pak sneeuw ligt.

  3. Een korte all-inclusive vakantie zou ik wel zien zitten. Maar dat kan later nog denk ik dan. Dat is de reden waarom we het voorlopig nog bij de actievere vakanties houden. Maar vakantie moet, ver of dichtbij!

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.