Misschien heb ik hem gevonden

Zou het karma zijn? Mijn zoektocht naar een goede, betaalbare bouwvakker die tijd heeft en multi-inzetbaar is, verloopt moeizaam. Eigenlijk word ik er een beetje wanhopig van. Mijn ervaringen van de laatste jaren waren vaak ontmoedigend. Terwijl er toch diverse klusjes wachten en een boeideel dringend moet worden vervangen. Dat boeideel heb ik al zeven maanden uitgesteld. Dit omdat het rioolgedoe eerder ook nog speelde.

Op goed geluk kies ik een timmerman en vraag een offerte aan. Die pakt hoger uit dan verwacht. Daarna plaats ik een oproep in de buurtapp en een aanbevolen man komt langs. Hij maakt er een zeer ingewikkeld verhaal van. In gedachten zie ik de totaalprijs verdubbelen. Gelukkig heeft er nog iemand gereageerd. Volgens LinkedIn is het een verkoper en hij prijst zijn broer aan.

De broer komt langs. Er is iets met hem aan de hand. Hij heeft alle tijd en dat is tegenwoordig verdacht. Via Google word ik niets wijzer, maar ik zie iets in hem. Hij is van goede wil en iemand die graag aanpakt. Een beetje onzeker komt hij over. Beschadigd, misschien, op de een of andere manier. ‘Afgekeurd’, zegt hij zelf. Waarom, hoef ik nog niet te weten. Want hij geeft concreet genoeg aan wat hij wel en niet kan. En heldere communicatie, daar hou ik van.

Vandaag kwam hij even langs. In een half uur tijd heeft hij al drie problemen opgelost. Vond hij leuk om te doen. Nu is het wachten op een droge dag. Dan kan hij met de buitenklussen aan de slag.

11 gedachtes over “Misschien heb ik hem gevonden

 1. Ik vind je opmerking “heeft alle tijd en dat is tegenwoordig een beetje verdacht” interessant.
  Leuk toch hoe we het allemaal druk druk druk hebben. Als vrienden ons vragen kunnen jullie dan of dan komen eten dan is de kans 75% dat wij zeggen… ja hoor. Maar omgekeerd heeft iedereen het altijd heel druk. Niemand lijkt tijd te hebben.
  Maar ik ben dus heel blij dat de mens in kwestie tijd heeft en de eerste test alvast heel geslaagd is.

  1. En ik vind het op mijn beurt grappig dat jij deze opmerking eruit pikt. Maar het is zo, iedereen is druk, druk, druk. Of althans, bij de één zal het echt zo zijn en bij de ander is het een pose. Anders ben je niet ‘belangrijk’ of zo? Ik vind het juist leuk als er genoeg tijd is om regelmatig met vrienden af te spreken en er ruimte is voor spontaan bedachte activiteiten.
   Oh ja, de tweede test is ook geslaagd. 😉

  1. Dat vind ik heel begrijpelijk, want het is oh zo herkenbaar. Vandaar dat deze klusser nu ook een ware waslijst aan klussen (groot en klein) aan het wegwerken is. Veel van die klusjes wachten al sinds de verhuizing, nu ruim vier jaar geleden.
   Ondanks zijn eigen bijbehorende gebruiksaanwijzing is het een prima gast en goede vakman. Hij zei gisteren trouwens zelf dat hij zenuwachtig wordt van boekjes met gebruiksaanwijzingen. Dat vind ik dan wel weer grappig. Ach ja, mannen…
   Maar geef niet op; er zitten hele goede tussen.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.