Met lef kom je verder

Voor bepaalde activiteiten moet je moed verzamelen. Zoals klussen waarmee je minder goede ervaringen hebt opgedaan. Ben je eenmaal onzeker of een illusie armer, dan wordt de volgende stap een uitdaging. Op zo’n moment kan je wel wat bravoure gebruiken. In dat opzicht zijn Afrikaanse vrouwen voor mij een voorbeeld.

Afrikaanse vrouwen hebben over het algemeen een slechte startpositie. Binnen veel culturen worden zij juridisch, economisch en sociaal achtergesteld. Dat werkt door in de kansen die ze krijgen om hun leven te leiden zoals zij dat willen. Het oordeel van mannelijke verwanten is van belang. Toch komt een deel van deze vrouwen ver met creativiteit, standvastigheid en een beetje charme op zijn tijd.

Er is een klus waarvoor ik een bouwvakker zoek en ik heb nogal wisselende ervaringen met deze beroepsgroep. Dus zie ik hier tegen op. Op zo’n moment is een artikel als ‘Born to be wild’: Kenya’s female biker gang meer dan welkom. Het doet mij denken aan hoe Afrikaanse vrouwen onderling lol trappen en met uitdagingen omgaan. Daarna weet ik mezelf ook weer een houding te geven en kan ik er tegenaan.

7 gedachtes over “Met lef kom je verder

  1. Ellie Schmitz

    Afrikaanse vrouwen, ik heb er een grote bewondering voor. Hoe zij met nauwelijks hulp in wat voor vorm dan ook, toch hun levenslust en humor bewaren. Misschien ook niet altijd, maar zij zijn wel een voorbeeld. En door dit te lezen kan ik er ook weer tegenaan. Zonder dat jij het wist heb je mij een zetje gegeven.

  2. Wat een powerwomen! Wauw, wat daar van af straalt… kan me goed voorstellen dat dit jou lef geeft. ‘It’s you, your bike, the road and the wind in your hair and if you’re like me, a good playlist.’ Ja, dan snap ik motorrijden…

  3. PS: ken je het fenomeen Klus-Up? Kun je aan de hand van ervaringen van anderen wellicht een inschatting maken of je iemand wilt inhuren. Jacob heeft voor dit bedrijf ‘geklust’ en onze ervaringen (aan de andere kant, dat wel) zijn erg positief… (ik kan helaas Jacob niet meer in de aanbieding gooien… 😉 )

    1. Hè, dat laatste vind ik nu wel erg jammer. 😉
      In elk geval bedankt voor de tip. Ik heb op de website gekeken en zag wisselende ervaringen. Toch kan deze optie nog van pas komen. Ik ga nu eerst mijn moed bijeenrapen en morgen iemand bellen die via de buurtapp is aanbevolen. (Niet dat dat een garantie is …)

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.