Niets te verbergen

Het cliché luidt dat de werkelijkheid vaak vreemder is dan je zelf kan bedenken. Dat is waar. Een ander cliché is dat als iets geheim moet blijven, je moet zwijgen. Ik beleefde onlangs een bizarre samenkomst van mensen. Dat leverde een soort ‘I know what you did last summer’– situatie op. Een nogal nadrukkelijk ‘Oeps’– moment. Dit toch zonder dat ze van elkaar wisten wat ze van elkaar weten. (Of wel? Hm.)

Afijn, de eerste persoon weet van de tweede persoon niet wat de tweede persoon kan weten over de derde persoon. Terwijl persoon drie inmiddels wel weet wat persoon één en persoon twee onafhankelijk van elkaar weten. Die derde persoon weet ook dat die andere twee elkaar oppervlakkig kennen. Zij kennen elkaar pas vrij kort (voor zover bekend). De eerste persoon is een collega van iemand met wie de derde persoon te maken heeft gehad. Die link was voor persoon drie nogal een verrassing, toen dat bekend werd.

De derde persoon heeft maanden geleden iets verteld waarbij persoon twee aanwezig was. Dat verhaal is interessant voor die collega. Maar of de tweede persoon toen naar details heeft geluisterd, is de vraag. Die persoon is doorgaans uitsluitend geïnteresseerd in zichzelf. Nu echter, weet persoon drie dat persoon één en twee een liefdesrelatie hebben. Dat werd ineens gemeld.

Het wachten is op het moment dat het verhaal van persoon drie tussen die twee aan de orde komt. Of misschien is dat al gebeurd, want er was nog iemand bij. En die vierde persoon roept van alles, zelfs als dat ongewenst is. Maar de realiteit ís bizar. En bepaalde onwaarschijnlijke combinaties verzin je niet zelf.

Gisteren werden op Raam Open 220 keer berichten weergegeven. De meeste berichten één keer. Dit duidt er op dat iemand heel veel berichten heeft doorgespit. Ik heb even gecheckt of ik iets moet verbergen. Maar nee hoor. Ik ben hier zorgvuldig en discreet geweest. Met voorbedachten rade, dat wel. Verder mogen ze ook alles weten. Dus ik zou zeggen: veel leesplezier.

12 gedachtes over “Niets te verbergen

  1. Natuurlijk, ik vind het ook ingewikkeld, zowel de situatie als de beschrijving.
   In WordPress kun je bij de statistieken per dag zien hoe veel en hoe vaak berichten worden gelezen. (Hiervoor de kolom in de tabel aanklikken.)

 1. Wie weet had je in je bericht van gisteren wel net de juiste zoektermen gebruikt voor mensen die toevallig op zoek zijn naar een nieuwe serre, of die iets willen weten over de voortuin. Die mensen komen, omdat ze ‘serre’ of ‘voortuin’ hebben ingetikt op google, ook bij jou terecht en dan blijven ze hangen, want dan willen ze wel eens zien wat voor leuks je nog meer hebt te schrijven.

  1. Oef ja, het was een vreemde gewaarwording. Een beetje zoals vroeger tijdens een spelletje verstoppertje, wanneer je bijna wordt gevonden.
   Als je eenmaal gaat spitten, weet je dan ook waarop je moet letten? 😉

 2. Ellie Schmitz

  Oh ja, heel intrigerend als er veel logjes zijn geopend. Het gebeurt hier ook. Eerste keer heb ik snel globaal alles doorgelezen omdat ik dacht dat ik ‘aanstoot’ had gegeven of zou kunnen hebben gegeven…Nu denk ik gewoon ‘leuk, een nieuwe lezer op mijn website’ 😊

  1. Zo af en toe komt het voor. Soms merk je verder niets, soms komt er een nieuwe volger bij. Voor mij is zo’n waslijst van gelezen logjes ook een mooi moment om zelden opduikende logjes weer eens door te nemen.

   1. Ellie Schmitz

    Ja precies, zo gaat het en dat herlezen komt dan bij mij ook. Soms ben je al vergeten waar je over hebt geschreven. Het is dan gewoon ‘op herhaling’ 😊

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.