Braam kan alles tegelijk

Braam in alle stadia

Ze zeggen dat mannen slechts een ding tegelijk kunnen, terwijl vrouwen goed kunnen multitasken. Dat laatste is dan buiten mij gerekend. Toch denk ik dat weinig vrouwen zo veel reproductieve taken simultaan kunnen uitvoeren als een bramenstruik. (Excuses voor dit vakjargon.) Kijk maar eens goed naar deze foto.

De bramenstruik in mijn tuin:

 1. staat in de knop,
 2. bloeit,
 3. is uitgebloeid en bestoven,
 4. ontwikkelt een nieuw vruchtje, én
 5. heeft een braam die al begint te rijpen.

Doe hem dat maar even na. Hem. Het woord ‘braamstruik’ is mannelijk.

10 gedachtes over “Braam kan alles tegelijk

 1. Normaliter ben ik nogal antimultitasken (in het kader van mindfulness geef ik over het algemeen 1 ding of persoon tegelijk mijn onverdeelde aandacht, maar nu ben ik toch wel geneigd te zeggen: daar kan een mens nog wat van leren!
  Mooie struik trouwens, dat wordt smullen straks! Hier doen de NL stekjes het ook goed. Ik leid ze op, tot klimbraam 🙂

  1. Dat multitasken is mij een raadsel: bestaat het nu echt of is het een illusie? Sommigen lijken er best goed in te zijn.
   In elk geval gaat het je vast lukken om die bramenstruik te dresseren.

 2. Ik las de titel en dacht, tikfoutje. Dat moet Bram zijn. Maar het is echt Braam. Ik heb het ook gezien. Ik heb mij alleen niet gerealiseerd dat Braam mannelijk is. Hij heeft best wel vrouwelijke trekjes, Zoals even stekelig zijn wanneer je het niet verwacht.

  1. Dat zou wel mooi zijn, natuurlijk. Helaas ga ik je uit de droom helpen. Volgens wetenschappers gaat het specifiek om twee of meer handelingen tegelijk verrichten waarbij je goed moet nadenken. Doorgaans lijdt het een onder het ander. Waarschijnlijk proef je minder wanneer je leest dan wanneer je met volle aandacht eet.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.