Zomerse dag in Nederland

Blauwe korenbloem

Als voormalige vlakbij-de-kust-bewoonster verbaas ik mij altijd over inwoners van het binnenland. Wordt het heet, dan gaan ze allemaal naar het strand. Nu ik in het oosten woon, zie ik de uittocht van nabij. Gisteren stonden er zelfs mensen met opgeblazen luchtbedden op het station. Toch, als het érgens benauwd is, dan is het wel aan zee. Overal krioelende massa’s, lawaai en volle parkeerterreinen. Eenmaal op het strand brandt de zon genadeloos. En dan dat plakkerige zand. Wat een armoe.

Op warme dagen vertoef ik liever op het platteland. Voeten in het gras, briesje er langs. In goed gezelschap loungen onder een veranda; eten en drinken bij de hand. Wandelen in een schaduwrijk bos. En dan natuurlijk uitgebreid pauzeren bij elk terras dat je tegenkomt. Bovendien zie je nog eens wat. Vlinders en een reetje. Drie paarden rond een pasgeboren veulen. Een nagebouwde boerderij uit de ijzertijd. Graanvelden met klaproos en korenbloem. Dit zijn zomaar wat impressies van mijn weekend. Het was weer aangenaam.

8 gedachtes over “Zomerse dag in Nederland

      1. Nou nee hoor. Wij zijn geen strandgangers. Maar het voorbije lange weekend zaten we ergens net ten Noorden van Cadzand. Op zaterdagavond rond 19u lag ik in de Noordzee, en vond dat ver van een ramp.

  1. Ellie Schmitz

    Ik heb voortdurend heimwee naar de zee. De zee zien en het geluid van water en wind ontspant mij, geven mij rust Liggen op het strand, ik moet er niet aan denken. Wonen in het groen en met ruimte is heel verrijkend voor de geest. Zo ervaar ik dat.

  2. We hebben het gemerkt op de terugweg naar mijn huis in HD. De A58 stond bomvol Belgen en Duitsers. Pas na de afslag Antwerpen konden we normaal rijden. Vreemde gewoontes hebben wij toch….

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.