De levenslessen van Loesje

Loesje Arnhem teksten

Wie kent ze niet: de teksten van Loesje op posters, stickers en scheurkalenders? Loesje kwam eind jaren tachtig in mijn leven. Overal doken haar posters op met levenslessen en gevatte doordenkers. Zelfs in Australië, waar een landgenoot mij in 1990 een doorgeefboek gaf vol wijsheden. Haar woorden zijn vast nog even geliefd bij backpackers, want toepasselijk zijn ze zeker. Het was in die tijd voor iedereen een raadsel wie Loesje was en waar ze vandaan kwam.

Vandaag was ik in Arnhem, haar thuisbasis. Ik wandelde langs de Utrechtseweg tussen Lombok en de Nederrijn in. Vanuit een ooghoek herkende ik de vormgeving van deze sticker. Hij zit op een lantaarnpaal. Ik nam er een foto van terwijl een vrouw met een pitbull mij gadesloeg. Zij werd nieuwsgierig en las de tekst ook. Even was er contact tussen ons. Dat is nu het Loesje-effect.

3 gedachtes over “De levenslessen van Loesje

  1. Ingrid van Bouwdijk Bastiaanse

    Ooit hadden wij een Loesje workshop. Dan komt iemand van “Loesje” uitleggen hoe ze werken en word je aan het werk gezet. Eerst even de hersens “opschudden”, zodat je creatiever wordt en dan komen de leuke teksten vanzelf. De beste worden dan voor Loesje posters gebruikt. Ik vond het een heel slimme manier: geld verdienen en tegelijk ideeën verzamelen.

      1. Ingrid van Bouwdijk Bastiaanse

        Het is lang geleden, ik weet het niet meer: iets ontspannends, speels, iig een oefening of opdracht met het tegenovergestelde van logisch denken.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.