Ieder in zijn eigen bubbel

Wanneer we Klein Boeschoten bereiken, diep verscholen op de Veluwe, is Baudet al gepasseerd. We kunnen redelijk veilig praten over politiek. Toch heeft onze jarenlange vriendschap een paar kritieke momenten doorstaan. En immigratie was daarbij de splijtzwam. Want zij is uitgesproken links, terwijl ik iets meer naar het midden neig en zowel links als rechts ben. Dat verschilt per onderwerp.

Ik ben voor vrijheid en gelijkwaardigheid. Daarom zie ik geen verschil tussen een politieke hardliner (links of rechts) en een immigrant uit een conservatieve cultuur. Geen van beiden staan ze open voor de standpunten van de ander. En beiden wanen zich op basis van religie of ideologie superieur.

13 gedachtes over “Ieder in zijn eigen bubbel

    1. Ook dat is waar. Tijdens het schrijven van dit logje heb ik mij afgevraagd of daarvan bij mij sprake is. Ik geloof van niet, omdat ik ook wil begrijpen waar een mening vandaan komt, al kan ik met de ander van mening verschillen.

      1. Zelfs met bedenktijd laat je andere mensen in hun waarde. Laatst was je het erg oneens met me over The Prodigy, maar dat breng je subtiel.

  1. Ellie Schmitz

    Ik geloof niet dat jij oordelend of veroordelend bent of altijd op ‘jouw’ strepen staat, eerder geneigd ieder een kans op uitspraak of denkwijze te geven, meen dat in jou te herkennen.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.