Raam Open blijft open

Geen blogger wil er aan denken dat zijn of haar blog zomaar in het luchtledige verdwijnt. Vandaag ontving ik een cryptisch bericht van Anne, medewerkster van WordPress. Ze schrijft dat de verlenging van mijn personal abonnement en domein raamopen.blog niet is geslaagd. Dat is vreemd.

// Hier schrap ik de oorspronkelijk gepubliceerde tekst, omdat het vraagstuk al is opgelost. //

Overigens, bij een check of Raam Open nog vindbaar is, vond ik onderstaande vermelding met link op de site van het Rob Scholte Museum. Da’s toch eervol. 😉 Jammer dat dit museum eveneens worstelt met een dreigende sluiting.

 

18 gedachtes over “Raam Open blijft open

   1. Petronella

    Ja meerdere keren, van Anne. Ik heb er nog geen actie op gezet en mijn blog is nog in de lucht…

   2. Heb je dan ook een personal abonnement (waarbij het aangepaste domein alleen het eerste jaar gratis blijkt te zijn) en is jouw aangepaste domein nog niet verlopen?
    Er was met mijn domeinregistratie kennelijk wel iets aan de hand en ik heb het tijdig verlengd. De e-mails komen echt van de WP-helpdesk.

  1. Mogelijk komt het doordat ik op een melding in WP Admin heb geklikt, wat een verouderend onderdeel van WordPress is. Wellicht doelt ze daarop met een verlopen kaart in de e-mail en lopen er oude en nieuwe berichten door elkaar. Ik heb een vraag terug gesteld en wacht de reactie af.

 1. Ik heb een aantal maanden geleden bericht gekregen dat het aangepaste domein niet langer deel uitmaakt van het personnal abonnement en dat je beide apart af moet sluiten. Het heeft mij doen besluiten om tzt (april) terug te gaan naar wordpress.com en weer gewoon gratis te gaan bloggen.

  1. Zo, eindelijk iemand die weet waar het over gaat. Dank voor je verhelderende reactie.
   Ik heb inmiddels ook een antwoord (op zondag) van WP gekregen en het klopt dat het aangepaste domein niet langer deel uitmaakt van het personal abonnement. Geen punt, ik wil het behouden en van mij mag WP er ook wat aan verdienen, want gratis is nooit gratis. Tot nu toe blijft WP gevrijwaard van alle schandalen waar grote internetbedrijven mee te maken hebben. Een tijd geleden ben ik naar een bijeenkomst in Arnhem van WP geweest. Het is, voor zover ik kan beoordelen, een sympathieke club (vooral liefhebbers van ICT en enthousiaste nerds) en er is niets verdachts aan de mailtjes.

   1. Alleen zijn die mensen niet wordpress maar werken met wordpress. Wereldwijd zijn er 100-den van dit soort bedrijfjes. Hoe het precies zit weet ik niet, en ik krijg het niet zo snel gevonden, maar dat wordpress amerikaans is, weet ik zeker.

   2. Er is WordPress.com en er is WordPress.org. De ene tak is commercieel en die financiert (mede) de ontwikkeltak, die voor een deel op enthousiaste vrijwilligers draait. (Als ik het goed begrepen heb.) Daarnaast heb je talloze mensen en bedrijven die gratis en betaalde plugins maken voor gebruik op een WordPress site. WordPress is inderdaad Amerikaans, en er werken wereldwijd mensen aan mee.

 2. Mijn vorige blog is compleet in rook opgegaan, ik heb dat als een psychologische amputatie ervaren. Bij het overzetten naar een ander systeem door de beheerder is alle informatie verdwenen. Niets was meer terug te halen. Nochtans was de beheerder zo brutaal om mij wel de abonnementskosten voor het komende jaar in rekening te brengen…
  Van WordPress heb ik (nog?) geen verontrusterde berichten gekregen.

  1. Wat choquerend! Daar heb je vast veel tijd, kennis en plezier in gestoken en dan is dat allemaal plotseling verdwenen. Bewaar je sindsdien een back-up of had je al een reservebestand? Ik schrijf alle teksten in een Word-document en kopieer ze daarna naar WordPress. Foto’s staan ook apart opgeslagen. Maar ja, daarmee haal je nooit meer de reacties en volgers terug.
   WordPress lijkt wel stabiel.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.