4 gedachtes over “Plog – Echt Spaans

 1. Marry

  Het zou pas erg zijn mochten die Spaanse bollen echt geïmporteerd zijn. Denk dan ook aan Parmaham die dankzij de EU alleen zo mag heten als die in Italië is gemaakt. Sinds dat besluit worden vrachtwagens vol levende varkens naar Italië gereden om aldaar tot Parmaham te worden getransformeerd en dan terug naar Nederland. De negatieve impact laat zich makkelijk invullen. En zo zijn er wel meer voorbeelden.
  Het is natuurlijk heel grappig zo’n bord, zo zijn er veel meer.
  Veel producten worden in licentie gemaakt in het land of de regio waar ze verkocht worden. En dat is maar goed ook.
  Ik ben een groot voorstander van lokaal produceren en consumeren. Scheelt heel wat heen en weer gesleep en dierenleed. Ach, ik zou hier nog uren over door kunnen gaan, maar laat het hierbij. Je begrijpt mijn punt wel, denk ik.
  Dit soort grapjes waardeer ik wel hoor! Niet dat je denkt dat ik een zuurpruim ben. Want dat ben ik niet, integendeel!

  1. Ja hoor, ik begrijp je best en ook ik ben voorstander van lokaal produceren en consumeren. Zeker als het om levende have gaat. Die arme Parma-varkens zouden weleens uit Brabantse megastallen kunnen komen, waarna ze op transport gaan naar Spaanse slachthuizen (goedkoper dan hier), dan wordt het vlees in Italië gerookt o.i.d. en daarna hier verkocht. Geen wonder ook dat er zoveel asfalt bij moet in Europa.

   Oorspronkelijk had ik deze tekst bij het plaatje bedacht:
   ‘Het voorste brood lijkt verdacht veel op het ‘Geusje’. Dat is in marketingtermen een ‘oud-Hollands vloerbrood’ dat ‘traditiegetrouw’ [lees: sinds 2003] in Leiden wordt gebakken ter gelegenheid van de 3 oktoberviering. Ofwel, de dag waarop de watergeuzen in 1574 de Spanjaarden rond de belegerde stad verdreven.
   De vorm van dat brood is weer geïnspireerd op de hoed van een geus. Nu liep er van alles rond bij die geuzen, maar Spanjaarden waren het echt niet. Nou ja, ongetwijfeld was het brood toen al wel biologisch.’
   🙂

  1. Zeker. Als je er op gaat letten, zie je van alles. In de rubriek ‘Dringend Verzoek!!’ van de VPRO Gids staan ook altijd leuke foto’s van opmerkelijke aanwijzingen, waarschuwingen, verzoeken en verboden.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.