Winters foto allegaartje

Als ik een specifieke foto wil plaatsen, lukt het meestal wel om een bijpassende tekst te bedenken. Doorgaans is dat de best gelukte foto uit een serie of een afbeelding van iets bijzonders. Toch blijf ik elk seizoen met een allegaartje zitten dat ik nergens kwijt kan. Terwijl het presentabele foto’s zijn.

Misschien is zo’n resterend allegaartje een teken van gebrek aan inspiratie. Toch hangt inspiratie slechts gedeeltelijk van toevalligheden aan elkaar. Ik lees bijvoorbeeld weleens een uitspraak en besef dan ineens: ‘Hé, daar past die foto bij.’ Daarna kan ik meteen verbindingen leggen in een nieuw logje. Dit is de makkelijke manier. Voor een marketingcampagne brainstormen professionals net zo lang tot er ideeën ontstaan voor een pakkend verhaal met versterkend beeldmateriaal.

Die aanpak werkt ook deze keer. Want volgens de weersverwachting blijft het de komende veertien dagen zacht. Voordat we het weten, zijn we de winter alweer vergeten. Daarom plaats ik deze foto’s nog even. 😉

8 gedachtes over “Winters foto allegaartje

 1. Blewbird

  Tip: maak foto’s even groot en zelfde formaat, bijvoorbeeld 3 x 2. Dat komt de onderlinge samenhang ten goede. Een stapje verder is ook de witbalans afstemmen.

  1. Oké, deze tip mag je even toelichten.
   Wanneer ik de foto’s in het bericht upload, kies ik bij WP het formaat ‘groot’, al zijn sommigen in werkelijkheid eerder bijgesneden en dus van ongelijk formaat. Ik heb een paar foto’s daarna in dit logje iets kleiner gemaakt (met pijltjesfunctie in de hoeken), omdat ik dat mooier vond. De onderste staat er wel wat groot in. Bedoel je dat?
   En wat bedoel je precies met witbalans? Ik werk zonder professionele apparatuur of programma’s, en gebruik Microsoft Office Picture voor kleine aanpassingen.

   1. Blewbird

    Eerste vraag: ja, het formaat van de onderste foto wijkt af. Dat geeft een wat onevenwichtige indruk op de kniesoor.

    De witbalans kun je alleen aanpassen als je beschikt over de geschikte software. Vaak is een programma zoals dat met de camera wordt meegeleverd al voldoende.

   2. Nou, hier zit nog zo’n kniesoor. Ik heb de onderste foto iets verkleind.
    Die witbalans vind ik lastiger. De tinten op het beeldscherm van mijn mobiele telefoon (waarmee ik foto’s neem) wijken af van die op mijn laptop. Met aanpassing van helderheid en contrast worden de tinten op de laptop ‘sprekender’, al verschilt dat per foto. Wat opvalt, is dat de tinten ook veranderen als je vanaf verschillende posities naar het computerscherm kijkt. Zittend of staand, bijvoorbeeld. Per computerscherm verschilt dit. Is dit zo aan te passen dat de tinten op alle schermen hetzelfde blijven?

   3. Blewbird

    Je observaties zijn valide, oftewel het klopt wat je ziet. Het blijft altijd zoeken en puzzelen en inderdaad meerdere schermen gebruiken om te vergelijken. Leuk he?:-)

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.