De zeven diehards en de zeven watjes

Vandaag werd weer eens duidelijk hoezeer het Nederlandse volk is gedegenereerd. We gingen namelijk wandelen en volgens Buienradar zou het een beetje gaan regenen. Er was inderdaad een beetje motregen, gevolgd door een beetje meer regen en een beetje minder regen, enkele bijna droge minuten en daarna weer langdurige motregen. We zouden met zijn veertienen op pad gaan. Uiteindelijk kwamen er slechts zeven wandelaars opdagen. Belachelijk toch?

Wie zijn nu de zeven diehards? Allereerst de kaartlezer en zijn vriendin. Verder is er een Friezin. Friezen zijn stijfkoppen die zich niet laten weerhouden. Nummer vier is een ouwe taaie. Da’s een vrouw op leeftijd die altijd pruttelt en achteraan loopt, maar wel volhoudt. Ook wandelen twee ex-militairen mee, een man en een vrouw. Zij zeuren nooit en blijven opgewekt in weer en wind. En vanzelfsprekend ben ik er bij.

Ik weet ook wie de zeven anderen zijn, ze staan op een lijst. De watjes. Die spelbrekers. Dat zooitje losers. Die kwezels zonder karakter. Die weekdieren zonder ruggengraat. Bah. Als ze maar niet denken dat ze ooit nog bij mij hoeven komen met verhalen over hun zogenaamde ‘wandelexpedities’. Want ik onthoud alles. Stelletje afvalligen.

Overigens hebben we genoten van koffie met taart bij de open haard van een monumentale herberg in Bronkhorst. Het was er heerlijk warm en na de wandeling smaakte alles extra lekker. Wat jammer toch dat die zeven dat nu hebben moeten missen.

9 gedachtes over “De zeven diehards en de zeven watjes

  1. Ik vertrouw niet op Buienradar maar kies er wel voor om bij regen thuis te blijven. Ik houd niet van natte hemden. Maar overkomt het mij, dan is er geen man overboord, en noem ik het lekker.

  2. Marja Verhoeff-Marijnissen

    Als je je op het weer kleedt is het prima te doen. Vorige week met mijn hond genoten in natte sneeuw en miezerregen buiten. Als er maar geen ijskoude wind staat. De herberg in Bronkhorst ken ik, enkele jaren geleden een heerlijk weekendje doorgebracht en ook onze hond was welkom.

  3. Oh, die laatste sneer, geweldig! Afgeserveerd, dat stelletje lamz*kken! Naar voor de organisator inderdaad. Fijne plek, die herberg in Bronkhorst, daar ben ik op een koude winterdag na een wandeling ook weer lekker bijgekomen. Hier kijk ik naar het zuidwesten (waar ‘het weer’ vandaan komt, meestal) en naar de app Windy (is niet alleen wind, ook regen, en sneeuw, en allerlei andere leuke weerweetjes). En ja, de hond moet toch uit. Maar fijn is anders… 😉

    1. Ja, Bronkhorst is een plaatsje waar ik komende zomer naar terug wil gaan, inclusief bezoek aan de herberg. Al zal dat weer een andere ervaring worden dan wanneer je daar vanuit de kou binnen stapt.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.