Schoon haar/vies haar

Het is verbazingwekkend hoe snel onze waardering kan omslaan. Neem nu hoofdhaar. Je gaat naar de kapper en wast het regelmatig. Het zit in een mooi model dat past bij je gezichtsvorm. Goed verzorgd is je haar een sieraad, zogezegd.

Maar dan. Je staat op, kijkt in de spiegel en ziet die warrige bos op je hoofd. Daar moet nodig een kam door. Je stapt onder de douche en er weer onder vandaan. En dan zie je die gore dot natte haren op het rooster van de afvoer. ‘Getver’, denk je. Want plotseling is je hoogsteigen haar tot iets smerigs verworden. Hoe kan dat?

8 gedachtes over “Schoon haar/vies haar

  1. Haha, zo heb ik het nog nooit ervaren! Grappig ja… Hoewel ik (inmiddels) gemillimeterd haar heb, heb ik toch af en toe ook wel zo’n pluk op de afvoer liggen. Ik denk dat het vooral hondenhaar is wat ik aan mijn sloffen mee de badkamer in neem… Mijn perceptie van schoon en vies haar is veranderd sinds ik het niet meer was anders dan met schoon water. Geen shampoo meer, en ook geen (Aleppo)zeep meer. Heerlijk. 😊

    1. De kunstschilder Jopie Huisman waste zich ook nooit (met zeep). Het schijnt dat een mensenhuid aan water genoeg heeft. Bij kort haar is water wellicht ook genoeg, maar zonder shampoo wordt het bij mij wel een sliertige boel. Is het een kwestie van doorzetten of langzaam afbouwen?

      1. Als je lang haar hebt wellicht eerst het eerste (afbouwen) en dan doorzetten. Vaak je hoofdhuid masseren, en je haar veel borstelen. Op enig moment wordt het gewoon zijdezacht. En ik denk inderdaad ook dat een mensenhuid aan water genoeg heeft. En een fijne borstel, om de huid te helpen vernieuwen. Nog goed voor de bloedsomloop ook 🙂

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.