Als WordPress blogger reageren op een Blogspot blog

In bloggersland bestaan twee kampen. Te weten: zij die met Blogspot van Google werken, en zij die voor WordPress hebben gekozen. Raam Open hoort bij WordPress. De reden is puur esthetisch. Blogs van WordPress zijn doorgaans mooier (vind ik). Maar echt doorslaggevend is het logo van Blogspot. Dat is oranje en dat is mijn kleur niet. Volgens mij hebben ze dit in de gaten, daar bij Google (Blogspot). Want sjonge jonge, wat maken ze het reageren voor mij als WordPresser moeilijk.

Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat Blogspot Google acuut in de contramine gaat, zodra ik mij als WordPresser aanmeld. En dat moet, hè, als je herkenbaar wil reageren. Een eenvoudige like plaatsen, kan evenmin. Google wil mijn Gravatar (met glas-in-loodramen) niet bij Blogspot zien. En omdat ik geen Google account gebruik, gaat Google extra dwarsliggen.

Het is hoogst irritant. Er zitten namelijk goede bloggers tussen, daar bij Blogspot. Bij hen wil ik soms complimentjes achterlaten. Maar telkens moet ik door een eindeloze aanmeldprocedure heen. Eerst naam invullen: Karin van Raam Open. Dat is geen probleem. Vervolgens een e-mailadres en de url van Raam Open intypen. Nou, dát is foute boel. Dan gaan er bij Google direct alarmbellen rinkelen. Want die url is er één van WordPress. De concurrent ja.

Dus zet Google zijn geheime wapen in: verificatie! Alsof ik een robot ben. Maar goed, wat doe je in zo’n situatie? Je vinkt aan dat je geen robot bent. Daarna denk je toch dat je klaar bent. Nou, forget it. Want vanaf dat moment gaat Google helemaal vol in de aanval.

Eerst krijg je zo’n rasterschermpje te zien met een foto van een autoweg. Daarop moet je alle vakjes met verkeersborden aanklikken. Daarna verschijnt er een andere foto van een andere weg. Daarop moet je alle vrachtauto’s aanklikken. Dan verschijnt er weer een foto, nu van een groot huis. Daarop moet je alle schoorstenen aanklikken. Daarna verschijnt er nóg een foto van weer een ander huis. Daarop moet je alle ramen aanklikken. Dan verschijnt er ….

Bent u daar nog?

Denk maar niet dat ik ooit in mijn leven overstap op Blogspot. Zelfs niet als het logo groen wordt. WordPress is tenminste gebruiksvriendelijk, ook voor bloggers van de concurrent. Geen wonder dat WordPress zulke mooie groeicijfers kent.

17 gedachtes over “Als WordPress blogger reageren op een Blogspot blog

  1. Een overstap lijkt mij best ingrijpend, want je bouwt toch iets op met een blog. Kunnen bloggers zelf op Blogspot die foto’s met verkeersborden nog weglaten? Ik zag op een oud(?) instructiefilmpje dat er uit verschillende verificatiemethodes kan worden gekozen bij instellingen.

   1. Dat zou het reageren voor niet-Blogspotters al een stuk veraangenamen. Onlangs heb ik mij door acht (!) rasterfoto’s moeten wurmen voordat ik reactie kon geven. Dan krijg je toch het gevoel dat je wordt afgepoeierd.
    Misschien is de optie om deze vorm van verificatie uit te zetten een idee voor degenen die het leuk vinden om reacties te krijgen?

 1. Ik ben ook fan van WordPress. Maar ik heb ook een blog op Blogger. Daar heb ik net gekeken, en volgens mij kun je die verificatie met die verkeersborden en autos uitzetten. Maar dan krijg je wel een zooi spam binnen, en daarom zetten bloggers dan aan. Je kunt ook aanvinken dat mensen zonder google account ook zomaar kunnen reageren, maar ook daarbij: dat zet wel spam open. Zeggen ze.

 2. Nicole Orriëns

  Ik heb blogs via Blogger en WordPress. Blogger vind ik fijner. Op zich zou het niet zo moeilijk moeten zijn om te reageren op een Blogger blog. Dat heeft ook te maken met de instellingen van die blogger.

 3. Ik reageer anoniem op een blogspot blog. Alleen naam en site vul ik danin.
  Het kan nog simpeler, maar omdat er nog een oud blogspotblog van mij bestaat, wil blogspot daar naar linken, en daar heb ik dan weer geen zin in. In mijn geval is de last met reageren dus vooral door mijzelf opgelegd.

  En ik zeg maar zo: als ik wat te zeggen heb, dan doen die twee (de captcha met plaatjes krijg ik lang niet altijd te zien) tot vier extra klikjes er echt niet meer toe.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.