Verknipte mannen en een gestoorde hond

Deze week dacht ik even aan Anne Faber. Anne werd ruim een jaar geleden door een psychisch gestoorde man verkracht en vermoord. Dergelijk geweld tegen vrouwen vindt helaas continu plaats. Overal ter wereld, 24/7, fysiek en mentaal. Op elke denkbare manier. Binnen gedwongen huwelijken is geweld tegen vrouwen ‘normaal’. Zulke verbintenissen zijn in grote delen van de wereld gangbaar. En slavernij tiert nog welig in het Midden-Oosten, Azië en Afrika. Alleen is de naam van deze arbeidsverhouding nu anders.

In ons liefelijke landje is verkrachting aan de orde van de dag. Dat gebeurt onder de noemer van (betaalde) seks, maar wel met vrouwen die hier onder valse voorwendselen naartoe zijn gebracht. In de VS kan zogenaamd ‘white trash’ binnen dat land als sekswerker worden ‘verkocht’. Het levert veel geld op, dus deze verdienmodellen blijven.

Ook mannen met psychische stoornissen blijven nog wel even. Evenals mannen met een beroerde opvoeding of iets teveel drugs in hun bloed. Het probleem is dat sommigen van hen minder goed kunnen omgaan met vrouwen. Diep in hun hart zijn ze er misschien bang voor. Dus moeten vrouwen eronder worden gehouden.

Op een dag fotografeer ik paddenstoelen op een bebost landgoed. Het park grenst aan Arnhem en er wandelen mensen met loslopende honden rond. De meesten zijn goed opgevoed. Maar niet allemaal. Daarom zit ik met een vraag. Wat denkt een hond als hij aanvoelt dat zijn verknipte baasje bang is, of minachting voelt, voor iedere loslopende vrouw die hij daar tegenkomt?

2 gedachtes over “Verknipte mannen en een gestoorde hond

  1. Sjonge. Wat een vraag. Voer voor de hondenpsycholoog. In onze krant van dit weekend las ik dat het er ook in Europa minder goed begint uit te zien voor de vrouw. De analyseerster van dienst poneerde immers de stelling dat vrouwen in een minder stabiele wereld meer en meer aan het kortste eind zullen trekken. Onze wereld is er de laatste tien jaar niet stabieler op geworden.

    1. Goh, gisteren stond er een vergelijkbare uitspraak over stabiliteit van oud-minister van Defensie en oud-hoogleraar internationale organisaties Joris Voorhoeve in de krant. Dit vanwege de herdenking van de vrede in 1918. Ik vermoed dat in een onstabiele wereld de sterkste mensen hun macht zullen doen gelden. Want is dat niet waar het uiteindelijk om draait? Hopelijk hebben we toch wel zo veel vooruitgang geboekt qua inzichten, dat we niet meer helemaal terugvallen op conservatieve denkbeelden.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.