Tonderzwam maakt ommezwaai

Soms moet je meebewegen, van richting veranderen, een ander pad inslaan. Om te overleven of om het gezellig te houden. Zoals wanneer je iets afspreekt en achteraf blijkt dat de ander geen huiswerk heeft gedaan. Dan kan er zomaar drie kilometer bij komen, na een toch al lange wandeling. Gewoon omdat er zondags geen bussen rijden in Soestduinen. Gelukkig zijn mensen wendbaarder dan een tonderzwam. Die doet jaren over een ommezwaai.

6 gedachtes over “Tonderzwam maakt ommezwaai

 1. Blewbird

  Mooi! En ja, blijven omzwaaien en je open stellen voor nieuwe indrukken. Op het strand gaat dat omzwaaien overigens vaak sneller. Een flinke storm en de dingen zien er weer heel anders uit. Bos is langzaam en zit vast. Nou ja, ik geef het je maar mee.

  1. Je blijft het proberen, hè, om mij terug te lokken naar de kust. 😉 Ja, het strand is ideaal om de boel eens goed los te maken. Een bos is meer van de geleidelijke veranderingen in detail. Zee of bos: voor elke stemming wat wils.

   1. Blewbird

    Ik heb geen hekel aan bos, maar er staan zoveel bomen in. Ik heb geen hekel aan bomen, maar als er meer dan 3 bij elkaar staan, verdwaal ik al. Fijn van strand en duin is dat je ver vooruit kunt kijken. Dat hebben mensen, in ieder geval ook ik, erg nodig.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.