Denk aan omdenken

Denk aan omdenken, denk ik wanneer ik verstar voor de drempel. Wederom. Denk aan wat je wél kan. Daar gaat het om. Omdenken is denken in termen van mogelijkheden in plaats van problemen. De vijftien strategieën zijn absoluut zinvol. Ik kan ze iedereen aanbevelen. De hele rataplan.

Alleen blijf ik zelf eindeloos rondtollen door deze twee:

 • Strategie nummer 5. Doorzetten: door te volharden, creëer je nieuwe mogelijkheden.
 • Strategie nummer 8. Elimineren: stop met wat niet (meer) werkt.

Tja.

4 gedachtes over “Denk aan omdenken

 1. Ingrid van Bouwdijk Bastiaanse

  Ik heb voorbeelden van alle drie:
  Doorzetten en dan komt er iets goeds uit. Met mavo/havo advies toch atheneum doen en halen.
  Stoppen met wat niet werkt: Mijn dochter op de huid zitten mbt haar huiswerk (dat heeft met bovenstaande te maken). Toen ik dat niet meer deed, begon ze te werken en dat kreeg ik nog even lekker onder mijn neus gewreven: “Ik doe nu mijn best, omdat jij je niet meer tegen mij aan bemoeid.”
  En de derde: moet ik doorzetten of stoppen. Word ik ooit een goede psycholoog, of ben ik meer een sociaal werker en moet ik me in mijn studie daar op richten? Geen idee.

  1. Dit zijn wel toepasselijke voorbeelden. Want ja, het kan lonen om door te zetten en nee, niet elke aanpak werkt. (Heerlijk, pubers.)
   Psycholoog of sociaal werker: heb je al met mensen gesproken die deze beroepen uitoefenen? Zij kunnen je vertellen over hun werk in praktijk en je een spiegel voorhouden. Het lijken mij allebei boeiende beroepen.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.