Zoekplaatje: 3 kikkers op tongvaren

Na een sproeibeurt en een regenbui van wel vijf minuten (!) is het voor kikkers aangenaam toeven in mijn tuin. Dus komen ze weer tevoorschijn. Vanmorgen zaten er vier tegelijk op de tongvaren. Voordat dat ik het tafereel kon vastleggen, was er al een verdwenen. Deze bruine kikkers weten zich op oud blad perfect gecamoufleerd. Op de varen zijn ze relatief goed zichtbaar. Als je ze ziet. (Klik desgewenst op de foto voor een vergroting.)

Hun tactiek is een stuk beter dan die van de kat van de vorige buren. Van mij mogen de kikkers blijven, want ze eten naaktslakken, muggen en spinnen. Aangezien de kat van de buren is verhuisd, zijn ze ook weer veilig. Maar soms zie je ze toch nog denken: Ik ben er even niet.’

2 gedachtes over “Zoekplaatje: 3 kikkers op tongvaren

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.