Vakantie in eigen land (met tropentips)

Voor vakanties reizen we graag naar verre oorden, maar zoek het dit jaar eens wat dichter bij huis. Oké, het is een beetje druk in dit land. Toch zijn er genoeg rustige plekjes te vinden. Bovendien waan je je nu ook zonder fantasie in de tropen. Elke dag straalt de zon, dus loop gerust rond in korte broek. Bovendien liggen de fotogenieke landschappen om de hoek. Vraag maar aan toeristen wat ze hier mooi vinden. Soms zien we hier de schoonheid pas als een ander ons daar op wijst.

Verlang je naar een authentieke vakantiesfeer? Eet dan eens in een goed restaurant met buitenlandse keuken. Kies Afghaans, Eritrees, Keniaans of Perzisch als je het avontuurlijk wenst. Met bijpassende live muziek waan je je vanzelf over de grens. Trouwens, je verwacht vast geen Romeinse brug en Engelse cottages in Nederland. Toch heb ik deze foto’s in hartje Gelderland genomen. En dat zonder fileleed of incheckbalies. Ik bedoel maar.

Tot besluit hier wat tips uit mijn tropentijd, aangezien het vandaag 36 graden wordt.

Tropentips:

 • Zet om 06.00 uur al je ramen open en sluit ze weer voor 09.00 uur. Zorg dat er daarna geen zonnestraaltje meer binnen kan komen.
 • Doe voor 9.00 uur alles wat inspanning vergt en echt moet. Zoals salades, ijsjes en veel leesvoer in huis halen.
 • Doe na 9.00 uur bij voorkeur helemaal niets meer, of doe het lekker rustig aan.
 • Blijf tot 20.00 uur uit de zon!
 • Profiteer van elk beetje schaduw. Al is het maar een streep van tien centimeter breed naast een lantaarnpaal.
 • Hou een zeer lange middagpauze, het liefst met dutje toe.
 • Raak je in een stad toch oververhit, zoek dat de koelste plekken op.
  De vleesafdeling van de supermarkt is ideaal.
 • Sproei de tuin pas zodra alle planten weer in de schaduw staan.

 

3 gedachtes over “Vakantie in eigen land (met tropentips)

 1. Kees Groen

  Aanvullende tip: Als je in stad of dorp bent en het is te heet, bezoek dan eens een (voormalig) godshuis. De dikke muren zorgen in de zomer voor een behaaglijke koelte. Er zijn nog veel mooie kerken in Nederland te vinden, voorzien van oude of zelfs soms heel actuele cultuur.

 2. Een vakantie in het buitenland, trekt mij niet meer aan hoor. Er is in ons eigen landje, zo veel moois te zien. Een bezoekje aan de mergelgrotten in Maastricht, is met deze temperaturen een verademing lijkt mij.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.