Vlinders zijn diva’s

Met een vlinderstruik in mijn tuin dacht ik slim te zijn. De deal is als volgt.
Ik koop een struik en voorzie hem van een zonnige plek in de volle grond. Naar wens kan hij water en mestkorrels krijgen. Als teken hoeft hij zijn blaadjes maar te laten hangen. Dan weet ik genoeg. In ruil lokt hij vlinders naar mijn tuin. Tot zover gaat alles goed. Maar dan.

Dan komen die vlinders dus lekker van de nectar snoepen. Bloemen in overvloed. Alleen, in ruil voor nectar van mijn struik verwacht ik dat ze af en toe poseren. Op een fotogenieke bloem hoeven ze slechts een bevallige pose aan te nemen. Daarbij is het handig als ze een paar seconden stil zitten. Meer vraag ik niet. Denk je nu echt dat die beesten dat doen?

Nee dus. De diva’s blíjven bewegen. Draaien, fladderen, de andere kant op kijken. Of ze kruipen naar de achterzijde van een bloem. Monsters zijn het. Het is maar weer goed dat de tijd van fotorolletjes voorbij is. Ik heb onderhand al vijftig wazige beelden gewist. Na een half uur gedoe en getwist in de brandende zon moeten we het hier mee doen.

7 gedachtes over “Vlinders zijn diva’s

    1. Ah, nog een fotograaf. 😉
      Die tweede is in elk geval redelijk scherp, maar volgens mij kan het nog véél beter. Vandaag ben ik weer zoet geweest met de vlinders, dus wordt vervolgd.

  1. Jip. And when the butterflies have fluttered by, you are left with hidden pockets of butterfly eggs which hatch into caterpillars! And boy, do they sow destruction to greenery!

    The moral is: Every silver lining has a dark cloud to more than cancel out the bit of silver …

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.