Relatiedeskundige

Tijdens een groepswandeling spreekt een vrouw die ik nog niet ken mij aan. Zodra we achteraan lopen, begint ze over Boer Zoekt Vrouw. Ze heeft serieus overwogen om te reageren op de oproep van twee boeren. De vooraflevering heb ik gemist. Maar het zijn mannen waarbij ze verborgen problemen vermoedt. Over de een liet het programma weinig los. Zelfs zijn boerderij bleef buiten beeld. Ze denkt dat hij als vijftiger nooit een relatie heeft gehad. De ander is een weduwnaar die mogelijk al jaren in een rouwproces zit.

Ik kijk ervan op dat ze mij in vertrouwen neemt. Weliswaar krijg ik regelmatig hele levensverhalen te horen. Maar zij benadert me alsof ik een relatiedeskundige ben. Wellicht heeft ze me even daarvoor met een ex-marinier horen praten over relaties tussen mannen en vrouwen.

Stilletjes vraag ik me af waarom ze voor de ‘probleemboeren’ wil gaan. Voldoet ze alleen aan hun wensen? Is het een gebrek aan zelfvertrouwen? Er reageren steeds mooiere vrouwen, met steeds aantrekkelijkere foto’s en originelere brieven en cadeautjes. Of verwacht ze dat juist zij voor die mannen van betekenis kan zijn? Ons gesprek wordt onderbroken, ik zal er voorlopig niet achter komen.

Nu is het wachten op de komende afleveringen én op een volgende gezamenlijke wandeling. Ik reken op onverwachte wendingen. Die zijn het leukst.

La beauté commence au moment où vous décidez d’être vous-même, Coco Chanel. Misschien is dat het wel.

 

Een gedachte over “Relatiedeskundige

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.