Plog – Nest van roodborst is kunstwerk

Daar ligt het, op een bospad ergens tussen Heveadorp en Doorwerth. Een gevallen nestje van een roodborst. Het is geweven van plukjes paardenhaar, vermoedelijk gevonden bij het paardenpension verderop. Lange grijsbruine haren, vervlochten met stukjes groen mos. Alsof het om vervilte wol gaat. Dit materiaal vormt een warm en deels waterdicht holletje. Aan de bovenkant steken oranje veertjes uit. Verder is dit nestje brandschoon. Het is ovaal en aan de buitenkant ongeveer zeven bij vijf centimeter groot. Binnenin is de ruimte op zijn breedst vier centimeter. Als kunstwerk krijgt het een ereplaats te midden van mijn andere vondsten uit de naburige natuur.

(Klik desgewenst op een foto voor een vergroting.)

7 gedachtes over “Plog – Nest van roodborst is kunstwerk

  1. Kees Groen

    Het lijkt schoon maar dat is het waarschijnlijk niet. Poepresten, parasieten, eitjes enz. Doe het 36 uur in je vriesvak bij -30, dan ben je van het meeste wel af.

    1. Nu begint het gelijk overal te kriebelen. Maar ik heb het nestje in plastic verpakt en in het vriesvak gelegd. Al is het daarin nog geen -30 graden.

Reacties zijn gesloten.