Nest van roodborst is kunstwerk

Daar ligt het, op een bospad ergens tussen Heveadorp en Doorwerth. Een gevallen nestje van een roodborst. Het is geweven van plukjes paardenhaar, vermoedelijk gevonden bij het paardenpension verderop. Lange grijsbruine haren, vervlochten met stukjes groen mos. Alsof het om vervilte wol gaat. Dit materiaal vormt een warm en deels waterdicht holletje. Aan de bovenkant steken oranje veertjes uit. Verder is dit nestje brandschoon. Het is ovaal en aan de buitenkant ongeveer zeven bij vijf centimeter groot. Binnenin is de ruimte op zijn breedst vier centimeter. Als kunstwerk krijgt het een ereplaats te midden van mijn andere vondsten uit de naburige natuur.

(Klik desgewenst op een foto voor een vergroting.)

5 gedachtes over “Nest van roodborst is kunstwerk

  1. Kees Groen

    Het lijkt schoon maar dat is het waarschijnlijk niet. Poepresten, parasieten, eitjes enz. Doe het 36 uur in je vriesvak bij -30, dan ben je van het meeste wel af.

  2. Gerarda Lamerichs

    Zou ik jouw foto mogen gebruiken voor een facebookpost voor kinderen? Ik werk voor het Heempark in Genk en wil graag een stukje plaatsen over het knutselen van een bakje met nestmateriaal voor vogels. Jouw foto van het roodborstnestje zou daar prachtig bij passen.

    1. Wat een leuk verzoek, Gerarda. Wat mij betreft is het prima om een foto van het nestje te gebruiken voor een facebook post voor het Heempark. Wel graag met bronvermelding: Karin van Raam Open. Succes.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.