Vakantiebestemming

Terwijl de kapster bezig is, vraagt ze of ik op vakantie ga. Het is een nuanceverschil, maar mijn vorige kapster deed dat anders. Die vroeg altijd waar ik naartoe ging. Het ‘of’ sloeg ze over en dat was toen logisch. Deze keer vertel ik dat ik al een groot deel van het jaar vakantie heb en vanwege de omgeving niet weg hoef. Dit is zo ongeveer het allermooiste deel van Nederland. We prijzen onszelf gelukkig omdat we hier wonen.

Wat is jouw ideale vakantie?

9 gedachtes over “Vakantiebestemming

 1. Wat een droomhuis op de foto!

  Ik heb een lange lijst met vakantiebestemmingen voor wanneer a. dochterlief een beetje ouder is, en b. er meer centjes over zijn (een lijst met onder andere Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en de Verenigde Staten), maar voorlopig wordt er hier elke zomer naar België gereisd om vrienden en familie te zien. En aangezien we in het vakantieland bij uitstek wonen, is dat nu ook weer niet zo erg.

  1. Zo, maar dat is wel een lijst met bestemmingen die zeer de moeite waard zijn. Heb je een bepaald deel van de VS op het oog? Ik heb een paar kleine stukjes van dat enorme land gezien en zou o.a. de zuidelijke staten nog willen bezoeken. Er is zo veel.
   België ken ik schandalig slecht. Een deel van mijn voorouders komt uit Wallonië (Luik, begin 17de eeuw) en Vlaanderen (Ieper, Poperinge, eind 16de eeuw). Heb je aanraders voor mooie plaatsjes/regio’s om te bezoeken?

   1. Tegen de dat naar de VS geraken, denk ik dat we een lange lijst gaan maken met alles wat we willen zien en er dan gelijk twee maanden naartoe gaan, moest dat kunnen. En dan rondtrekken, om die plaatsen te zien waar we via film enzo zo vertrouwd mee zijn. Grand Canyon, Niagara watervallen, dat soort bezienswaardigheden. En mijn dochter speelt saxofoon, dus als ze dat tegen dan nog doet, zou New Orleans ook wel een goeie plek zijn om naartoe te gaan, denk ik. Memphis misschien. Een beetje de roots van de muziek volgen. Country, blues, soul, jazz. Denk ik. Moest het er ooit van komen.
    Wat België betreft: ik raad mensen altijd aan om in Gent te logeren. Heerlijke stad, fijne sfeer, en heel centraal. Vanuit Gent raak je heel makkelijk in Brugge, Brussel en Antwerpen.
    En een concrete tip: wij zijn ooit toevallig in Hoegaarden beland, in een bed en breakfast genaamd het klein paradijs (http://www.kleinparadijs.be/). Echt puur toeval omdat de ring van Brussel vast zat door een betoging. Bleek dat je in de brouwerij van Hoegaarden kon eten, allemaal gerechten met Hoegaardenbier 🙂 En die B&B was echt heerlijk, met een mooie tuin aan. Had zijn naam niet gestolen. Is wel al jaren geleden, dus ik weet niet of het er nog is. En Wallonië is ook de moeite: de streek rond La Roche is heel erg mooi, daar gaan wij altijd naartoe.

   2. Leuk, die tips voor België! Daar ga ik toch eens over denken. Verder mooi plan om in de VS een thematische reis te maken. Dan ben je niet just another tourist, maar reis je met een missie en beleef je zo’n land veel intenser. Ik heb eens zoiets gedaan rond het thema traditionele tatoeages en de betekenissen daarvan.

   3. Dat heeft me vier maanden lang eiland hoppend in het Polynesische deel van de Stille-Zuidzee gebracht. (En ja, dat was geweldig.) Voor mezelf heb ik wel een reisverslag geschreven, maar qua onderzoek bleken anderen me al voor te zijn gegaan. Onder wie Henk Schiffmacher. Het is moeilijk om nog iets echt origineels te bedenken, zelfs al in 1995.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.