Beukenbomen in de lentezon

Ik kwam er al langs toen ik nog niet kon bevroeden dat dit landgoed mijn ‘achtertuin’ zou worden. Een rij formidabele beukenbomen. Beuken zie je hier overal. Vrij en imposant, met hun takken naar alle kanten. Of strak in het gelid lanen flankerend. Wie als landheer een beetje rijk was, liet een enkele rij aan weerszijden van lanen planten. Wie geld te over had, koos dubbele rijen. Dit is mijn favoriet.

Ik blijf ernaar terugkomen.

Regelmatig gaan deze bomen op de foto.

Zoals nu, in de lente dus.

7 gedachtes over “Beukenbomen in de lentezon

      1. Ja, lang geleden, toen de Vikingen hout nodig hadden voor hun schepen. Misschien wijd ik daar eens een blogje aan! En hier aan de woeste westkust worden ze niet hoog – door de wind groeien ze verticaal 🙄

      2. Die Vikingen hebben wel wat op hun geweten. Ik had al zo’n vermoeden. Van IJsland herinner ik mij ook dat bomen er niet hoog worden. En aan de westkant van het Zuidereiland (Nieuw-Zeeland) groeien bomen eveneens door de zeewind helemaal scheef. Waanzinnig mooi is het daar, trouwens.

      3. IJsland is wat dat betreft inderdaad ook bijzonder ja. Nieuw-Zeeland ken ik alleen van foto’s van anderen. Adembenemend! Mijn eerste echtgenoot woont daar inmiddels en is daar berggids (vooral voor fietsende avonturiers). Hijzelf is de hele wereld over gefietst, en is gebleven op de mooiste plek ter wereld… 😉

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.