Een overheerlijk ganzenei

Bij familiebezoek krijg ik een vers geraapt ganzenei uit de polder. Het is echt een joekel. Goed verpakt in een mandje met stro gaat ‘ie mee in de trein. Spannend is alleen in welk stadium het ei verkeert, want de uiterste houdbaarheidsdatum staat er natuurlijk niet op geprint. Zit er een mooie gele eidooier in, dan kan ik het ei bakken. Maar zijn de pootjes al zichtbaar, dan kan ik het beter braden. 😉

Kijk, dit is hem, samen met een bruin kippenei om de verhouding te tonen.

Afijn, het wordt een heerlijk omelet met spekjes en champignons. Samen met wat peper en de eerste bieslook uit eigen tuin smaakt dat prima. Vreemd eigenlijk, dat we zo weinig doen met al die ganzen in Nederland. Want wilde ganzenfilet met zo’n sappig vetlaagje smaakt ook al zo lekker. En dit is toch veel gezonder en diervriendelijker dan vlees uit de bio-industrie?

4 gedachtes over “Een overheerlijk ganzenei

    1. Ja, daar is inderdaad een jachtvergunning voor nodig. Meerdere leden van mijn familie hebben er een. Degene die met het ei aankwam, is eveneens actief op het gebied van weidevogelbescherming, dus hij gaat zorgvuldig te werk bij de jacht.
      Wat mij betreft mag er meer gans (vlees en ei) naar de slager/poelier, naar restaurants en naar de voedselbank. Er wordt vaker vlees van wild aan de voedselbank geschonken wanneer er een teveel aan dieren van een soort zijn. Zie ook https://www.jagersvereniging.nl/vragen/onder-welke-voorwaarden-mogen-ganzen-bejaagd-worden/ en https://www.gavoorgans.nl/over.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.