Gratis WordPress blog voor wie dat nodig heeft

Al 4 ½ jaar gebruik ik nu WordPress. Tot gisteren had ik er nog nooit voor betaald. Gek is dat, hoe we gratis sociale media als vanzelfsprekend beschouwen. WordPress draait op (grote) betalende klanten, waaronder Sony, CNN, Beyonce en Diergaarde Blijdorp. En op advertenties, die steeds prominenter op dit blog verschenen. Gisteren telde ik er wel drie. Het werd hoog tijd voor een professionele aanpak.

Volgens Mack is overstappen naar een betaald abonnement eenvoudig. Je kan een passend domein kiezen. WordPress zet alles automatisch over, terwijl je site nog blijft werken ook. En je bezoekers zien geen advertenties meer.

Bovendien bezocht ik onlangs een meetup van WordPress in een soort krakershol: low-budget, anarchistisch en sympathiek. De organisator zei dat WordPress een open source community project is, waaraan veel getalenteerde mensen vrijwillig bijdragen. De gratis blogs zijn bedoeld voor mensen die niets kunnen betalen, vertelde hij verder. Tja. Moet je tegen Hollanders zeggen.

Maar ik kan en wil die € 48 per jaar voor een abonnement best neertellen. Dus heb ik dat gedaan. Je leest dit nu op https://raamopen.blog/, een extra korte domeinnaam. Tenslotte ben ik erg blij met alle mogelijkheden van WordPress. Daarom maak ik zelf wel reclame. Jongens, zet dat gratis blog van jullie toch over op een betaald domein! Het is in vijf minuten klaar. Betalen kan met Ideal of credit card. Dan horen jullie voortaan ook bij de community.

Stelletje armoedzaaiers.

(Hopelijk werkt nu alles inderdaad nog.)

8 gedachtes over “Gratis WordPress blog voor wie dat nodig heeft

  1. Je moet er natuurlijk wel even bijvertellen dat ze het geld moeten terughalen van een of ander lidmaatschap wat je tot nu toe hebt verrekt om op te zeggen.

  2. En wat betaal je dan per jaar? Ik namelijk nog geen 30 euro en mijn website draait ook op WordPress en daarnaast heb ik nog een hoop ruimte waar ik bestanden en foto’s op groot formaat op kan slaan. Ik zie die reclame niet door een blokkerende app maar wat ik ervan gezien heb vind ik het enorm lelijk.

    1. Zie het bericht. Ik ben bang dat de essentie je een beetje ontgaat, want ik wil gewoon mijn waardering voor WordPress tonen. Die paar euro’s verschil interesseren mij niet. En verder heb ik op mijn site en computer ruimte zat.

Reacties zijn gesloten.