Twijfels, twijfels – Wat te doen?

Op dit moment loop ik rond met drie vraagstukken. Vooralsnog weinig schokkends, maar negeren kan evenmin. Een vaag pijntje, bijvoorbeeld, dat steeds verdwijnt en dan weer terugkeert. Ook ligt er een offerte van een dakdekker die wacht op een antwoord. En dan de gemeenteraad. Op welke partij moet ik nu stemmen woensdag?

Mijn vorige huisarts was de allerliefste die je kunt treffen. Vol aandacht en begrip, al vreesde ik soms dat ik een aansteller was. Zij was zorgvuldig en risicomijdend. Dus sloot ze mogelijkheden uit, zelfs bij vage pijntjes. Dat vond ik fijn. Het contrast met mijn nieuwe huisarts kan niet groter zijn. Van haar schiet ik telkens in de stress en krijg ik hoofdpijn.

Ze is erg kordaat en kan dus weinig met mijn vage pijntjes. Uitleg geeft ze pas als ik nadrukkelijk doorvraag. En als patiënt moet ik zelf aangeven wat ik wil. Alsof ik zonder vakkennis iets zinnigs kan inbrengen. Wellicht schuift ze de verantwoordelijkheid voor ‘onze gezamenlijke’ keuzes graag naar mij. Da’s ook een vorm van risicomijding, maar dan anders. En ze strooit met vaktermen. Zoals dat het ‘iets chirurgisch’ kan zijn. Volg jij het?

Dan de offerte van de dakdekker. Aardige man, mij aanbevolen door een betrouwbare vakman. Maar er hangt nogal een prijskaartje aan. Ga ik extra offertes opvragen bij onbekende bedrijven, met alle risico’s van dien? Of laat ik het erbij en betaal ik maar wat teveel? Hm. Misschien is er nog onderhandelingsruimte. Of zijn er andere opties?

En dan die politieke partijen hier. Feitelijk vertegenwoordigt geen daarvan nuggers met een buffer. Zoals ik. Want nuggers worden standaard over het hoofd gezien. Dus ook bij de gemeenteraadsverkiezing. Op wie moet ik nu stemmen? Zal ik Iene Miene Mutte spelen of dit aan mij voorbij laten gaan?

Roept u maar.

10 gedachtes over “Twijfels, twijfels – Wat te doen?

 1. Nugger. Hoe leuk. Je bent dus gerechtigd op een niet-uitkering ? Als in “trekt uwen plan en we hebben er ook nog ene mooie term voor”.
  Soms is net iets meer betalen geen slechte keuze. Maar niet noodzakelijk en daar wringt mogelijks het schoentje. Uit principe vraag ik altijd een tweede offerte als check.

  1. Ja, die nugger-status geeft je de volledige vrijheid om je eigen plan te trekken. 99 van de 100 Nederlanders weten niet dat er zoiets in NL bestaat.
   Verder dank voor je suggesties, die tweede offerte kan geen kwaad.

 2. Ik kan je qua politieke keuze niet helpen. Qua huisarts zeg ik op naar een ander je bent niet op je gemak wat me wel een vereiste lijkt. En dan de dakdekker bekend is leuk maar allicht kan je wat meer vaklui spreken.

  1. Ja, dat punt van op je gemak zijn bij de huisarts is zeker een vereiste. Ik ga alvast hier en daar informeren. Eerder heb ik aanbevelingen van anderen gevolgd (i.v.m. een nieuwe tandarts en bouwvakkers), maar referenties zijn evenmin altijd een garantie. Het blijft iets heel persoonlijks.

 3. Ik ben wat laat hier voor advies. Ik heb het veel te druk op mijn werk en daarbuiten. Vage pijntjes, ik zou me er maar niet druk over maken. Alleen met duidelijke pijntjes naar de dokter. Die dakdekker: een beetje duurder is niet zo erg. Stemadvies….lekker belangrijk wie er in de gemeenteraad zit.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.