Momentjes van overgave

Bij het ontbijt raakt de melk op, terwijl mijn gedachten elders zijn. Ik pak een boodschappenlijstje en schrijf ‘genoegens’ op. Genoegens. Ach, doe die er ook maar bij.

Maar waar komt dit vandaan? Nou, het begint met een sensuele zin van een blogger die zichzelf helemaal verliest in … Dat vergt een moment van totale overgave. Daarna volgen Soumission en IS. (Niet meer zelf hoeven nadenken kan heel verleidelijk zijn.) Om via geestverruimende middelen aan te belanden bij trance en dance. De genoegens lonken overal, op voorwaarde dat je je volledig overgeeft.

Volledige overgave draait om vertrouwen en loslaten. Om je te laten leiden en meevoeren. Tot je helemaal loskomt, en gaat zweven als het ware. Door muziek of wat dan ook. De randvoorwaarden mag je zelf bepalen. Ik raad elke control freak momentjes van overgave aan.

4 gedachtes over “Momentjes van overgave

  1. Ingrid van Bouwdijk

    Best een goeie, je veilig verliezen in muziek. Ik dacht in eerste instantie aan me overgeven aan drank, maar ik lust bijna niks. Alleen zoet spul (likeurtjes, cider, ed). De laatste keer dat ik aangeschoten was is tien jaar geleden met een glas zoete witte wijn op een lege maag tijdens een workshop Italiaans koken met mijn collega’s. Ik ga als ik maar iets op heb, giechelen en friemelen aan mensen; heel gênant. Of misschien denk ik dat maar net als mijn vader; het verhaal gaat dat mijn vader ooit op zijn gitaar is gaan dansen toen hij dacht dat hij gin-tonic op had, maar er zat geen gin in. De gitaar was wel in stukjes.
    Het idee, om me helemaal het schompes te drinken trekt me totaal niet aan. Inderdaad door angst voor controle verlies en vooral ook een kater de dag erop. Helemaal los op de dansvloer? Daar dans ik veel te slecht voor, denk ik dan. Maar je kunt je inderdaad ook veilig verliezen: mee galmen met foute muziek, als er niemand thuis is bijvoorbeeld. Zo komen wij controle freaks toch aan onze trekken. En ik weet er nog één wat betreft genoegens op een ander vlak (die waar de blogger op duidt?): zo gauw de kinderen uit huis zijn en beide buren verhuisd zijn, ga ik het eens lekker uitgillen!!!! … 🙂

    1. Nou, jij voegt er weer een heel nieuwe dimensie aan toe. Dat is het leuk hieraan. Voor de een werkt dit, voor de ander werkt dat.
      Ik kan met muziek een heel eind komen. En ik herinner me een sprong van een hoge rots in een rivier. Met lenzen in hield ik mijn ogen stijf dicht, maar het duurde seconden langer dan gedacht voordat ik het water raakte. In het luchtledige werd het toen helemaal licht in mijn hoofd.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.